Hjem Fremhevet Russlands siste beslutning: Enda mindre informasjon til folket

Russlands siste beslutning: Enda mindre informasjon til folket

Det er en lite godt bevart hemmelighet at russiske myndigheter ønsker å sile og styre informasjonen landets innbyggere får servert. Nå stenger de Facebook i Russland.

Den russiske medieregulatoren Roskomnadzor har blokkert Facebook, verdens største sosiale medieplattform målt i antall brukere. Informasjonsfriheten i landet blir mindre og mindre mens Kreml prøver å kontrollere fortellingen om krigen i Ukraina.

– Dette er en del av deres innsats for å avskjære en rekke informasjon fra offentligheten uttaler en talskvinne for Det hvite hus, Jen Psaki ifølge Sky.

– Vi er dypt bekymret for dette og bekymret for trusselen mot ytringsfriheten i landet, sier hun videre.

Russland baserer sin avgjørelse på påstander om at Facebook diskriminerte russiske medier. I redegjørelsen for avgjørelsen heter det at det har vært «26 tilfeller av diskriminering av russiske medier» fra Facebook sin side siden oktober 2020.

Russere får ikke lenger tilgang til Facebook.

Det er kanskje ikke så rart at Russlands myndigheter ikke ønsker at plattformer på sosiale medier skal være tilgjengelig for folket, ettersom spesielt Facebook og Twitter inneholder et stort antall videoer, bilder og saker om Russlands krig mot Ukraina som motsier den offisielle fortellingen om en vellykket «spesiell operasjon». Videoene inkluderer fortvilte russiske soldater og ødelagte ukrainske byer.

Facebooks president for globale anliggender, Nick Clegg, uttaler til BBC at «snart vil millioner av vanlige russere finne seg totalt avskåret fra pålitelig informasjon».

LES OGSÅ: Han viet livet sitt til å hjelpe foreldreløse barn – Nå er han drept mens han forsvarte Ukraina

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com