in ,

Rydd kjøleskapet, unngå matsvinn og spar penger med med disse 5 tipsene

kjøleskap

Blir det mye matavfall i husholdningen? Skrumper gulrøttene inn og tacolefsene krøller seg i skuffen?

Les disse gode og smakfulle tipsene, for å rydde kjøleskapet, bruke opp maten og spare noen kroner!


1. Grønsaker som skrumper inn

Et velkjent syn for mange, er nok at det ligger en skrukkete gulrot i skuffen i kjøleskapet. Kanskje har den selskap av en dvask paprika, med en innskrumpet skjærekant. På et tefat ligger en halv tomat, som skal spises på neste skive…

Kok dem!

Hvis du har en boks med hakkede tomater på lur i skapet, kan du finhakke de gamle grønsakene, koke dem sammen med tomatene, stavmikse dem, og viola! så har du en snadder-god pizzasaus eller pastasaus. Mye kan gjemme seg i disse sausene, så det er bare å tømme skuffen! Har du tilfeldigvis en tørr tacolefse etter fredagens middag, spre sausen utover lefsen, ha på en ostebit og stek den i ovnen!

2. Stekt ris med….

En annen god resterett er stekt ris med hva det nå måtte være. Hvis du har grønsaker, ris og kylling eller fisk til middag den ene dagen, kan du finne frem stekepannen, ha i en dert olje og steke de samme ingrediensene neste dag. Bare stek risen, skyv den ut i kantene og lag en åpning midt i stekepannen, kakk et egg eller to og rør sammen. Deretter kan du tilsette grønsaksrestene og rester av kjøtt eller fisk. Med soyasaus og litt krydder, har du en god middag nummer to!

3. Potet-snadder

Det kan være vanskelig å beregne mengde kokte poteter til en middag. Og kokt potet på dag nummer to eller tre, frister de færreste. Da er det på tide å unne seg et raskt og godt restemåltid. Skjær de kokte potetene opp i skiver og fres dem i en stekepanne med smør. Hvis du har noen panerte fiskebiter på lur i frysen, kan denne retten være kjekk å ha på lur til potetene hoper seg opp i kjøleskapet. Fish n` chips ala farmor…

4. Bananen blir til softis!

Frister ikke klasen med bananer likevel? Det er raskt gjort å kjøpe for mange, og vanskelig å spare på dem… For å unngå å kaste bananen kan man finne frem en deilig oppskrift på banankake eller bananbrød, og sette i gang! Eller, for de mindre kokke-lystne, kan du enkelt og greit skrelle bananene, kutte dem i biter og fryse dem ned. Får du lyst på dessert en dag, tar du bare opp boksen med bananer og stavmikser dem! Da har du en deilig, softis-lignende dessert på en, to, tre!

5. Planlegging er alfa omega

For å unngå at det hoper seg opp med ubrukte ingredienser i kjøleskapet, er planlegging nøkkelen. En god, gammel handleliste, med planlagte middagsretter gjør mye i kampen mot matsvinn! Bare husk å ikke handle inn til syv middager i uken, da får du ikke plass til restematen!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Forskere advarer: Slutt å «shame» overvektige

Hanne Kristin Rhode

Derfor sluttet Hanne fra «Åsted Norge» i politiet