in ,

Ryktestrøm om Putin: – Akkurat nå lever han i en bunker

Putins fravær fra russisk offentlighet har ført til en hel del rykter om presidenten.

Inna Sangadzhieva er seniorrådgiver i den ikke-statlige non-profit organisasjonen Helsingforskomiteen  som arbeider for menneskerettigheter.

Hun sier til TV 2 at Putin for øyeblikket lever i en bunker.


Putins fravær fra russisk offentligheten har satt fart i en rekke spekulasjoner rundt presidentens spesielle livsstil.

– Vi vet ikke hvordan den ser ut, og den er ikke nødvendigvis under jorden, selv om jeg tror det. Vi vet at det finnes tilfluktsrom, og jeg tror Putin og hans krets har tenkt på egen sikkerhet med tanke på atomkrig, sier Sangadzhieva til TV 2.

Hun tror mange av bildene der Putin møter folk kan være manipulerte.

NUPI-forsker Helge Blakkisrud er imidlertid ikke helt enig og tror det hele er en myte som stammer fra en uttalelse fra opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj:

– Han snakket om Putin som den isolerte mannen i bunkeren, og spilte på et bilde av Hitlers siste dager i bunkeren. Det var det bildet Navalnyj prøvde å spille på, sier Blakkisrud til TV 2.

Men også Blakkisrud tror Putik har svært begrenset kontakt med andre, men er ikke i tvil om at Putin er involvert i dert meste av det som gjøres av store beslutninger i Russland.

LES OGSÅ: Utlover dusør på Putin: 8,8 millioner kroner

I tillegg til ryktene knyttet til hvor Putin oppholder seg, spekuleres det også om helsetilstanden hans. Både Blakkisrud og Sangadzhieva mener det kun blir spekulasjoner og at det ikke engang er noe poeng i å tro noe som helst om den.

En rekke medier har spekulert i at Vladimir Putin skal være døende med kreft.

Flere medier skriver om ryktene som går ut på at Putin skal ha blitt diagnostisert med terminal tarmkreft. Opplysningene skal stamme fra etterretningsrapporter fra Pentagon og i Ukraina.

Mange har reagert på de siste tids bilder av Putin hvor ansiktet er opphovnet. Ifølge avisen Daily Star skal dette være et tegn på at han får kjemoterapi eller tar steroider.

Flere spekulerer nå rundt hvorvidt en dødelig sykdom kan være bakgrunnen for det mange omtaler som en «forandret» Putin og det faktum at han har valgt en blodig invasjon mot nabolandet.

En tidligere militær etterretningsoffiser som nå jobber for Pentagon har uttaler at analytikere har studert den 69 år gamle Putin og de mener at han er alvorlig syk.

– Tidligere har vi sett ham smile, men i 2022 er det få bilder av ham der han ser glad ut, sa sier kilden ifølge Daily Star.

Kilden forteller videre:

– Blikket hans indikerer at han har smerter. Våre folk er overbevist om at han er syk. Han er bekymret for koronaviruset, og det er grunnen til at han holder sine ansatte i sjakk.

LES OGSÅ: Dette er Putins 7 krav for fred

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Snart er det høysesong: Gir røde utslett som klør, over store deler av kroppen

Helene Olafsen

Helene Olafsen fikk en jente – deler bilde og avslører navnet