in ,

Rystende: Barnesykehus totalødelagt etter bombing

Et fødsels- og barnesykehus i den ukrainske byen Mariupol har blitt ødelagt av russiske luftangrep, melder en rekke medier onsdag ettermiddag.

Russisk bombing har ødelagt et barnesykehus i den beleirede havnen i Mariupol og såret minst 17 mennesker.

Mariupols byråd uttaler at et russisk angrep på sykehuset 9. mars forårsaket «kolossal» skade, mens president Volodymyr Zelenskiy skriver på Twitter at det ligger barn begravet under massene av sykehuset. Han kaller angrepet en «grusomhet» mens myndighetene prøver å fastslå hvor mange mennesker som er blitt drept eller såret.


«Barn ligger begravet. Dette er en grusomhet! Hvor mye lenger vil verden være medskyldig ved å ignorere terror? Lukk himmelen akkurat nå! Stopp drapene! Dere har makt, men dere ser ut til å miste menneskeheten,» skriver Zelenskiy med henvisning til hans oppfordringer til NATO om å etablere en flyforbudssone over Ukraina.

En talsperson for Kreml, Dmitrij Peskov, har blitt spurt av Reuters om en kommentar til den rapporterte bombingen. Han svarer:

«Russiske styrker angriper ikke sivile mål».

Det ukrainske utenriksdepartementet la ut videoopptak av det de sier er sykehuset som viser hull der vinduer skulle ha vært i en totalt ødelagt tre-etasjes bygning.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

elbil

19 av 20 nye biler som er solgt så langt i år er helt elektriske biler

Gutt med Down syndrom, har helt spesielle evner