Du som vokste opp på 80-tallet eller 90-tallet husker nok det den populære leken.

Slimet som man kunne forme i hendene, klistre oppetter veggen og ha det gøy med. Nå er det igjen på moten. Slime har blitt en klassiker også for den oppvoksende generasjon i dag.

Foto: Instagram

Hjemmelaget slim

Den siste tiden har flere og flere småbarnsforeldre gått ut og advart mot dette slimet.

Britiske Metro skriver at det har oppstått en lang rekke tilfeller av barn som har fått stygge brannskader på hendene, fordi man har funnet oppskrifter på internett på hvordan man kan lage dette slimet hjemme.

Småbarnsmoren Rebekha D’Stephano er en av foreldrene som har sett hvilke skader slikt hjemmelaget slim kan påføre små barnehender. Hun skrev et innlegg på Facebook hvor hun advarer foreldre om ikke å lage slikt hjemmelaget slim med barna sine.

– Du som forelder, vær så snill og del dette. Den lille prinsessen min så en film på Youtube om hvordan man lager hjemmelaget slim. Denne type slim går under navnene ’Enhjørning Slim’ og ’Tie Dye Slime’.

Småbarnsmoren hadde ingen anelse om at ingrediensene man bruker for å lage slikt slim kan være farlig. Hun gikk derfor på butikken med datteren sin og kjøpte inn det nødvendige for å lage slimet. Det skulle vise seg å få alvorlige konsekvenser. 

Hun forklarer at det startet med byller på datterens hender.

Foto: Rebekha D’Stephano/Facebook

– Tre uker etter at vi laget slimet kan vi nå se frem til plastisk kirurgi på en avdeling for brannskader på sykehuset.

Datterens hud begynte å løsne fra hendene, og det åpnet seg store brannsår. 

Foto: Rebekha D’Stephano/Facebook

– Ikke la barna lage dette. Det finnes ingen advarsler om konsekvensene dette kan medføre på de mange Youtube-videoene som viser oppskrifter til hvordan man lager hjemmelaget slim.

Videre skriver Rebekha D’Stephano at hun aldri har sett datteren i så store smerter, og at hun ikke unner noen barn å oppleve dette.

Vennligst del denne morens advarsel videre! Det er helt sikkert mange foreldre der ute som ikke har anelse om hvor skadelig dette kan være for barna!