søndag, september 27, 2020

Så du på serien 113? Da har vi en gladmelding til deg

Mest lest nå

Mandag starter innspillingen av sesong 2 av dokumentarserien 113. Og denne gangen er det ikke bare de ansatte ved Universitetssykehuset i Tromsø som blir filmet.

Dokumentarserien 113 ble raskt veldig populær da den gikk på NRK i vinter. Den fulgte de ansatte ved akuttberedskapen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge og deres møte med pasienter på sitt mest sårbare.

Den første episoden hadde én million TV-seere, og plutselig ble ambulansearbeiderne som var med i serien kjente profiler over hele landet. Serien vant også prisen for årets beste dokuserie under Gullruten i vår.


Foto: Marius Fiskum / 113

To nye TV-stjerner

I den nye sesongen, blir også Nordkjosbotn ambulansestasjon med, samt hendelser fra både både Skjervøy og Svalbard. Det skriver Nye Troms.

To av de som skal filmes i neste sesong, er Gaute Edvardsen fra Storsteinnes og Renate Fossli fra Målselv. Gaute har rundt 30 års fartstid i ambulanseyrket, og drev ambulansetjenesten i den tida den var privateid. Renate begynte på Nordkjosbotn i mai i år, men har jobba som ambulansearbeider siden 2006.

Foto: Marius Fiskum / 113

Filmes døgnet rundt

«Det blir kamera på stasjonen døgnet rundt, det blir kamera i bilen og en journalist skal følge oss hele tida. Men etter å ha hatt kameraene tett på oss i ei uke, så blir vi vel vant til det», sier Gaute.

Alle på stasjonen stiller seg positive til å være med i dokuserien.

«Det er ei unik mulighet for ambulansetjenesten å vise befolkninga hva vi bedriver med. Før drev man med transport, men nå er det akuttmedisin på meget høyt nivå», sier Gaute.

God plassering og godt arbeidsmiljø

Ifølge Nye Troms, er det to grunner til at akkurat Nordkjosbotn ambulansestasjon ble valgt av NRK. Først og fremst er ambulansestasjonen plassert slik at de har en god del møtekjøring både nordover og sørover, hvor de møter ambulanser fra blant annet Bardu, Målselv og Kåfjord for å overta pasienten og kjøre vedkommende videre til Tromsø. Den andre grunnen er det gode arbeidsmiljøet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter