Hjem Dyr Så en ekstra gang på «bomullsdotten» og oppdaget at den hadde fjes og to bein
Dyr

Så en ekstra gang på «bomullsdotten» og oppdaget at den hadde fjes og to bein

I løpet av en spaserturen i australske Brighton fikk turgåeren øye på en bomullsdott som lå ved et tre. Heldigvis sjekket mannen «bomullsdotten» en gang ekstra – det viste seg at den hadde bein, og et ansikt.

Turgåeren innså raskt at dette måtte være en eller annen baby-fugl som kanskje hadde blåst ut av et rede i nærheten.

Han forsøkte å lokalisere familien til den vesle «bomullsdotten» i håp om at de kanskje ville ta den tilbake. Da han ikke fant noe rede bestemte redningsmannen seg for å ta den lille fuglen til Bonorong Wildlife Sanctuary.

– Redningsmannen klarte ikke å finne foreldrene hans eller reiret, så han brakte fuglen til oss, sier en representant for dyrevernsenteret til The Dodo.

Fuglen som har fått navnet «Pod» ble matet og målt på senteret. Han veide litt over 20 gram. Det viste seg å være et relativt ferskt tilskudd til den australske froskemunnflokken. Dette er ifølge Store norske leksikon en fugl som hører inn under natteravnfuglene. Fuglesorten hører hjemme i Sørøst-Asia og Australia.

Som the Dodo skriver blir froskemunner ofte forvekslet med ugler. De har nemlig store hoder, er aktive om natten, og når de vokser til er de brunspraglet av farge.

Monday guessing game: Can you tell what this cute little fluff ball is? Comment below 👇🏻

Posted by Bonorong Wildlife Sanctuary on Sunday, November 13, 2022

Lille Pod kommer til å bli boende på dyrevernsenteret og få pleie frem til han er stor nok til å klare seg i naturen på egenhånd.

Takket være at en turgåer tittet på den lille «bomullsdotten» en ekstra gang, så vil det ikke gå så lenge før Pod er tilbake i trærne – men da som en stor fugl som er klar til å takle utfordringene naturen har å by på.

Her hjemme i Norge vil du neppe finne en australsk froskemunn. Men Fuglehjelpen mottar stadig vekk en rekke henvendelser fra folk som finner små fugleunger.

De sier at det for mange arter er naturlig og riktig å forlate redet før flygeferdighet er oppnådd.

«Folk plukker ofte opp fugleunger i iver etter å hjelpe. I slike tilfeller bør fuglen plasseres tilbake der den ble funnet så snart som mulig, slik at foreldrene kan få matet den», sier Fuglehjelpen på sine nettsider.

De avkrefter dessuten også myten om at fugleforeldre ikke vil ta til seg en unge som er berørt av menneskehender.

Men de ber folk innstending om å ikke ta med fugleunger hjem – annet enn etter samråd med Fuglehjelpen!

Småfuglunger er i redet/matingsstadiet to til tre uker. Da blir de etter hvert flygedyktige, men mates fortsatt, helt eller delvis, en tid av foreldrene før de blir selvstendige.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com