Forsiden Familie Så enkelt kan du lære ditt barn å ikke avbryte, på en...

Så enkelt kan du lære ditt barn å ikke avbryte, på en respektfull måte

Når et barn har noe å fortelle så er det jammen ikke lett for barnet å vente på tur. Selv om du er midt i en annen samtale så bryter barn ofte inn, de bare må få sagt det de har på hjertet. Hørtes det kjent ut? I slike situasjoner kan det være lett å hisse seg opp eller bli krass mot barnet.

I dag kom vi over et tips som ikke bare lærer barn å ha tålmodighet, men også hvordan man kan lære dem det på en måte som er respektfull ovenfor barnet. Kate er både småbarnsmor og lærer. Hun skriver en egen blogg om oppdragelse og pedagogikk for barn.

Et av hennes mest leste tips er nettopp hvordan man skal lære barna å ikke avbryte. Med metoden hennes vil barnet føle seg sett, og du slipper å irettesette barnet unødig.

En enkel og respektfull metode:

Reklame

Jeg satt og pratet med en venninne en dag når hennes 3-åring kom og ville fortelle henne noe. Istedenfor å avbryte oss så la han hånden sin på moren håndledd og ventet. Venninnen min plasserte sin hånd over guttens for å gi han bekreftelse mens vi pratet videre.

Når hun hadde avsluttet det hun fortalte til meg så henvendte hun seg til sønnen. Jeg måpte! Så enkelt. Så vennlig. Så mye respekt både for barnet og forelderen.

Sønnen hennes trengte bare å vente noen sekunder slik at venninnen min kunne avslutte det hun hold på å si til meg. Så ga hun sin fulle oppmerksomhet til barnet.

liten gutt
Metoden skal lære barn å vente på tur. Foto: Pixabay

Jeg og min mann begynte etter dette å bruke metoden selv. Vi forklarte barna våre at dersom de vil si noe når vi allerede prater, så skal de legge hånden sin på håndleddet og vente.

Det kreves litt øving, men snart har barnet lært seg å ikke avbryte.

Jeg trenger ikke lenger å si «vent», eller «vær så snill, ikke avbryt», «jeg er midt i noe her!». Bare en enkel gest – en liten berøring på håndleddet. Det er alt.

Gjør et forsøk. Det fungerer!

Det koster ikke mye å prøve ut denne metoden. Du kan gi bekreftelse til barnet ditt, slipper å irettesette og barnet vet at snart får det full oppmerksomhet.

LES OGSÅ
Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Del gjerne dette enkle trikset med dine venner dersom du også synes dette var en fin og respektfull metode!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT