Hjem Familie Så enkelt kan du lære ditt barn å ikke avbryte, på en respektfull måte

Så enkelt kan du lære ditt barn å ikke avbryte, på en respektfull måte

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Når et barn har noe å fortelle så er det jammen ikke lett for barnet å vente på tur. Selv om du er midt i en annen samtale så bryter barn ofte inn, de bare må få sagt det de har på hjertet. Hørtes det kjent ut? I slike situasjoner kan det være lett å hisse seg opp eller bli krass mot barnet.

I dag kom vi over et tips som ikke bare lærer barn å ha tålmodighet, men også hvordan man kan lære dem det på en måte som er respektfull ovenfor barnet. Kate er både småbarnsmor og lærer. Hun skriver en egen blogg om oppdragelse og pedagogikk for barn.

Et av hennes mest leste tips er nettopp hvordan man skal lære barna å ikke avbryte. Med metoden hennes vil barnet føle seg sett, og du slipper å irettesette barnet unødig.

En enkel og respektfull metode:

Jeg satt og pratet med en venninne en dag når hennes 3-åring kom og ville fortelle henne noe. Istedenfor å avbryte oss så la han hånden sin på moren håndledd og ventet. Venninnen min plasserte sin hånd over guttens for å gi han bekreftelse mens vi pratet videre.

Når hun hadde avsluttet det hun fortalte til meg så henvendte hun seg til sønnen. Jeg måpte! Så enkelt. Så vennlig. Så mye respekt både for barnet og forelderen.

Sønnen hennes trengte bare å vente noen sekunder slik at venninnen min kunne avslutte det hun hold på å si til meg. Så ga hun sin fulle oppmerksomhet til barnet.

liten gutt

Metoden skal lære barn å vente på tur. Foto: Pixabay

Jeg og min mann begynte etter dette å bruke metoden selv. Vi forklarte barna våre at dersom de vil si noe når vi allerede prater, så skal de legge hånden sin på håndleddet og vente.

Det kreves litt øving, men snart har barnet lært seg å ikke avbryte.

Jeg trenger ikke lenger å si «vent», eller «vær så snill, ikke avbryt», «jeg er midt i noe her!». Bare en enkel gest – en liten berøring på håndleddet. Det er alt.

Gjør et forsøk. Det fungerer!

Det koster ikke mye å prøve ut denne metoden. Du kan gi bekreftelse til barnet ditt, slipper å irettesette og barnet vet at snart får det full oppmerksomhet.

Del gjerne dette enkle trikset med dine venner dersom du også synes dette var en fin og respektfull metode!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com