De fleste av oss vasker sengetøyet i blant. Noen ofte, og noen litt sjeldnere. Men hvor mange pleier å vaske madrassen? Nei, det er det nok færre som gjør, men faktisk er det slik at selv om man skifter laken ofte, så blir madrassen betraktelig mer skitten enn hva man i utgangspunktet skulle tro.

Svette og smuss finner lett veien gjennom lakenet, og over tid er det ikke så rent lite som samles i madrassen du sover på.

Å rengjøre en madrass er ikke alltid like enkelt, og med mindre du bruker en overmadrass eller kan ta av trekket, er det ikke akkurat noe du sånn uten videre putter i vaskemaskinen. Da er gode råd dyre – inntil nå!

Ved å følge disse enkle stegene viser vi deg hvordan du kan få madrassen til å bli som ny igjen – og det helt uten engang å måtte fjerne den fra sengen!

Dette trenger du:

• 2 dl bakepulver

• 4 til 5 dråper eteriske oljer (som for eksempel lavendelolje)

• 1 stor glasskrukke (som for eksempel et stort syltetøyglass)

• 1 tesil

• 1 støvsuger

Slik gjør du:

1. Ha bakepulver og den eteriske oljen i glasskrukken. Vi har valgt lavendelolje nettopp fordi den har en beroligende effekt, og hva passer vel bedre da sengen tross alt er til for å sove i? Det går selvfølgelig også bra med andre oljer hvis du måtte ønske det. Bare vær oppmerksom på effekten de har, så ikke du bruker en oppkvikkende en.

2. Sett på lokket og rist kraftig. Rist inntil bakepulveret og oljen er godt sammenblandet.

3. Bruk tesilen og fordel blanding jevnt over madrassen.

4. Nå kommer det vanskeligste – vent!

La bakepulveret ligge og virke på madrassen i rundt en time – litt avhengig av hvor skitten den er. Bakepulveret trekker ut smuss og væske fra madrassen og får den til å virke som ny igjen.

5. Finn frem støvsugeren og fjern nå bakepulveret fra madrassen. Bruk gjerne et møbelmunnstykke til dette. Ferdig!

Så enkelt og hurtig kan du altså gjøre ren madrassen din.

Teknikken kan selvfølgelig også brukes på en rekke andre ting – som for eksempel sofaputer eller andre tekstiler som kan virke vanskelige å gjøre rene.

Gjenta gjerne prosedyren inntil du blir fornøyd med resultatet, og deretter regelmessig for å holde den ren. Et tips kan være å gjøre prosedyren til og med punkt fire, og så kan du støvsuge resten av boligen mens du venter. På den måten slår du to fluer i en smekk, renere bolig – og renere madrass.

Del gjerne dette smarte knepet med vennene dine, så de også kan sove godt om natten – på en ren madrass.

Loading…