Sommeren er på hell, og mange har ventet i spenning på det svenske kongehusets sommerbilder. Akkurat som i Norge har de tradisjon for å sende ut offisielle bilder fra sommerferien, men i år har de latt vente på seg. I fjor kom bildene allerede i slutten av juli, mens man i år har måtte vente helt til slutten av august. Men nå er de altså kommet.

I år som i fjor er bildene tatt foran Solliden Slott på Öland, et sted kongefamilien har lange tradisjoner for å tilbringe sommeren på.

På årets feriebilde ser vi dronning Silvia sittende på en høyballe sammen med prinsesse Estelle, med kronprinsesse Victoria som holder prins Oscar i armene, prins Daniel og kong Carl XVI Gustaf helt til høyre.

Tradisjonen tro er alle iført i lyseblått, men med et unntak – kongen er iført et par turkise bukser. Hvilket faktisk er ganske kledelig.

Bildet, som er lagt ut på Facebook, kommer med teksten; «Kongeparet og kronprinsessefamilien fotografert på Solliden på Öland i juli».

I tillegg til dette har kronprinsessen lagt ut flere feriebilder på Instagram, til stor glede for tilhengere av det svenske kongehuset. Også disse bildene er tatt på Öland.

Det er lett å se at den lille familien storkoser seg i ferien sin.

Det er alltid hyggelig så se de kongelige hygger seg, og bildene fra ferien deres er en fin tradisjon som mange setter pris på. Del artikkelen hvis du også synes det er en fin gest fra de kongelige.