in ,

Så mye får du i strømstøtte for april

kontor

Nå skriver vi mai, og dermed kan vi regne ut hva strømstøtten ble for april.

Strømstøtten fra regjeringen utbetales etter gjennomsnittlig strømpris i den enkelte måned. Strømsstøtten var opprinnelig for månedene desember 2021 til mars 2022, skriver Huseierne. Men regjeringen varslet 10. mars at de ønsker å forlenge strømstøtten ut mars 2023. Altså at den forlenges med et år. Strømstøtten vil være ulik i de ulike strømregionene (prisområdene) i Norge. 

— Vi er opptatt av å gjøre en krevende hverdag for folk litt mindre vanskelig. Nå ser vi ekstreme strømpriser, og da ønsker vi å gi folk en trygghet og forutsigbarhet. Med denne forlengelsen har folk en trygghet for kostnadene frem til over neste vinter, sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding da den ble kjent at strømstøtten videreføres.


Den endelige utregningen av strømstøtten foretas av NVE etter følgende formel:

(gj.snitt områdepris – 70 øre/kwh) * 0,80 (støttesats) * 1,25 (mva.)

Ettersom strømbørsen Nord Pool nå har publisert spotpriser for hele april, er også den gjennomsnittlige områdeprisen for april måned kjent opplyser Fjordkraft i en pressemelding:

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Gjennomsnittsprisen april måned, øre per kWh (ekskl. mva.) Kilde: Nord Pool

 Kr.sandBergenOsloTr.heimTromsø
22 – Apr173,89174,3817445,0717,84

Det gir følgende strømstøtte:

  • Strømstøtten for prisområdet NO1 (Oslo) blir 104 øre per kWh
  • Støtten for prisområdet NO2 (Kristiansand) blir 103,89 øre per kWh.
  • Strømstøtten for prisområdet NO5 (Bergen) blir 104,38 øre per kWh.
  • Gjennomsnittsprisen i NO4 (Tromsø) og NO3 (Trondheim) er for lav til at det gis strømstøtte.

Støttesatsen for april er 80 prosent av prisforskjellen mellom 70 øre/kWh og den månedlige gjennomsnittsprisen på kraftbørsen. 

Kompensasjonen er basert på strømforbruket ditt og snittprisen i området du bor i. Det er nettselskapene som administrerer kompensasjonsordningen. 

– Hvis du er kunde hos en strømleverandør som samler strøm og nettleie på samme faktura, og strømstøtten overstiger nettleiebeløpet, vil det resterende automatisk trekkes fra strømdelen av fakturaen, sier Jon Vaag Eikeland, kommunikasjonsrådgiver i Fjordkraft. 

Hvis strømleverandøren din ikke har strøm og nettleie på én faktura, og strømstøtten overstiger nettleiebeløpet, vil du få pengene utbetalt til konto av din netteier, eller som fratrekk på en senere nettleiefaktura.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Da Marilinn kikket ut vinduet trodde hun først ulven var en diger hund som gikk alene midt i Kongsvinger

mobiltelefon

Mobilvirus spres på MMS – både Ice og Telia advarer