Hjem Nyheter Så mye tjente DNB-sjefen i fjor

Så mye tjente DNB-sjefen i fjor

Del
X

DNBs årsrapport avslører at konsernsjef Kjerstin Braathen mottok en lønnspakke på 15,8 millioner kroner i fjor.

Dette beløpet inkluderer en grunnlønn på 9 millioner kroner, med tillegg av diverse godtgjørelser og bonuser. Årsrapporten, som ble presentert torsdag morgen, gir en detaljert innsikt i lønnsstrukturen innad i Norges største bank.

I rapporten kommer det frem at Alexander Opstad, sjefen for DNB Markets, hadde en inntekt på 12,7 millioner kroner for samme periode. Harald Serck-Hanssen, konserndirektør for bedriftsmarkedet, mottok 9,9 millioner kroner, mens finansdirektør Ida Lerner hadde en total lønn på 8,4 millioner kroner. Videre tjente Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarkedet, 6,4 millioner kroner.

Disse lønnsopplysningene kommer i kjølvannet av nyheten om at DNB hadde et rekordår i fjor, med et samlet resultat på hele 39,4 milliarder kroner. Dette markerer et svært lønnsomt år for banken, og lønnspakkene til toppledelsen reflekterer bankens finansielle suksess.

Disse tallene gir en indikasjon på lønnsnivået blant toppledere i store norske finansinstitusjoner og bidrar til den pågående debatten om lederlønninger i forhold til bedrifters ytelse og samfunnsansvar.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com