Hjem Nyttig Så ofte bør du bytte dusjhåndkle

Så ofte bør du bytte dusjhåndkle

Hvor ofte bytter du egentlig dusjhåndkle ditt? Mest sannsynlig ikke ofte nok i følge rengjøringseksperter.

Når man er nydusjet og kroppen er ren og pen er det herlig å tulle seg inn i et mykt og stort håndkle. De ser kanskje rene ut, håndklærne du har hengende på badet, men du skal være klar over at synet kan bedra. Det er nemlig ikke bare den synlige skitten man skal være påpasselig med. 

I følge Womenshealthmagazine bør man bytte håndkle etter at man har brukt det 3-4 ganger. Hvis du ikke gjør det kan det nemlig dannes bakterier og mugg som kan begynne å lukte.

Milliarder av bakterier

Det er også viktig å strekke ut håndkle og henge det ordentlig opp for at tørketiden skal være minst mulig. Aller best er det hvis det henges opp på en håndkletørker. Pass i hvert fall på at det er luft rundt håndkle. Et litt vått håndkle fortoner seg nemlig som et paradis for bakteriene. Særlig hvis du lar det ligge litt på gulvet etter at du har dusjet eller badet.

Hver gang du bruker håndkle, vil du etterlate millioner av døde hudceller. Detter er hovedårsaken til at håndkle begynner å lukte. De døde hudcellene utgjør nemlig milliarder av bakterier. Tørker du deg med et skittent håndkle etter dusj tørker du rett og slett bakteriene over til den rene kroppen din. Du får også med deg en rekke døde hudceller og gamle såperester.

Det er spesielt viktig å bytte håndklær oftere hvis:

  • Du deler håndkleet med andre.
  • Du har en hudinfeksjon eller -tilstand som kan forverres eller smitte over til andre gjennom håndkleet.
  • Håndkleet ikke tørker helt mellom hver bruk, noe som kan skje i spesielt fuktige miljøer eller hvis håndkleet henges i et rom uten god ventilasjon.
  • For å opprettholde god hygiene, er det også viktig å vaske håndklær på høy temperatur (følg vaskelappen for spesifikke instruksjoner) for å drepe eventuelle mikroorganismer. Tillegg, la håndklær tørke helt mellom bruk for å hindre vekst av bakterier og mugg.

Husk at disse anbefalingene er veiledende. Noen mennesker kan foretrekke å bytte håndkle oftere, spesielt de som trener regelmessig og svetter mye, eller de som bor i varmere klima hvor svette og fuktighet akkumuleres raskere.

Husk også at håndklær og kluter skal vaskes på minst 60 grader.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com