Hjem NyheterTruecrime Sæddonor må i retten: Kan ha blitt far til så mye som 550 barn

Sæddonor må i retten: Kan ha blitt far til så mye som 550 barn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En nederlandsk musiker er trolig far til nærmere 550 barn. Nå må han møte i retten etter sin ekstreme iver etter å reprodusere genene sine.

Domstolene forsøker nå å stanse den nederlandske musikeren Jonathan Jacob Meijers (41) hyppige sæddonasjoner.

Meijers er anklaget for å har villedet hundrevis av kvinner over hele verden, og ifølge Donorkind Foundation som saksøker ham, kan ha blitt far til nesten 550 barn. Det skriver Daily Mail.

Meijer som kommer fra Haag i Nederland ble svartelistet i 2017, etter at Dutch Society of Obstetrics and Gynecology advarte om at han hadde blitt far til så mange som 102 barn via ti forskjellige klinikker i hjemlandet.

Men det stanset ikke den ivrige donoren: Han fortsatte like godt med å donere til utlandet, og har tilbudt sine tjenester gjennom nettsider og sosiale medier både i Danmark og Ukraina.

Eva som er den nederlandske kvinnen som står i sentrum av rettssaken, fikk et barn med Meijer i 2018 og sa at det fikk henne til å føle seg «kvalm» at han hadde fått så mange barn.

– Hvis jeg hadde visst at han allerede hadde fått mer enn 100 barn, ville jeg aldri ha valgt ham. Når jeg tenker på konsekvensene dette kan få for barnet mitt, får jeg vondt i magen, sier Eva.

Ifølge den britiske avisa sier hun videre at mange mødre har fortalt ham at han må slutte, men ingenting hjelper.

– Å gå til rettslige skritt er det eneste alternativet jeg har for å beskytte barnet mitt, sier hun.

Både Eva og Donorkind Foundation ønsker å stoppe Meijers donasjoner. De håper også å finne ut av hvilke klinikker han faktisk har donert sæd til. Saksøkerne har anklaget Meijer for å lyve til hundrevis av kvinner om hvor mange barn han har fått.

Eva krever også at alle sædcellene hans som fortsatt er på lager skal destrueres, med mindre den er forbeholdt en kvinne som allerede har et av barna hans fra før.

– Vi tar grep mot denne mannen fordi den nasjonale regjeringen ikke gjør noe, sier Ties van der Meer, som er styreleder i stiftelsen Donorkind.

Ties van der Meer  viser til at han har global rekkevidde via internett og gjør forretninger med store, internasjonale sædbanker.

– Denne oppførselen er farlig for donorbarns mentale velvære og helse. Ved å prioritere sin egen reproduksjonstrang, handler giveren ulovlig. I tillegg bryter han avtalene med klinikkene og med de potensielle foreldrene, fordi de stolte på hans løfte om at han skulle far til maksimalt 25 barn, sier Donorkinds advokat, Mark de Hek.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com