Hjem Historier fra livet Saint-Tropez: Kelneren ble rasende da han bare fikk 500 euro i tips

Saint-Tropez: Kelneren ble rasende da han bare fikk 500 euro i tips

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En angivelig styrtrik italiener ble jaget gatelangs av en kjeftende kelner gjennom Saint-Tropez. Årsaken? Han hadde «kun» lagt igjen et tips på 500 euro, som i skrivende stund tilsvarer litt mer enn 5 700 norske kroner.

Det er ifølge Daily Mail den franske avisen Nice Matin som har omtalt saken om det foreløpig uidentifiserte spisestedet. Den italienske restaurantgjesten skal ha blitt forfulgt av kelneren helt til han kom seg inn i bilen sin på parkeringsplassen i den glamorøse feriebyen på den franske rivieraen.

Kelneren kjeftet på kunden og ba ham gå inn igjen og betale ytterligere 500 euro slik at det ble tips på 1 000 euro, som ifølge avisa skal være minimumsbeløpet på tips.

– Han trodde han hadde vært sjenerøs ved å legge igjen 500 euro, i stedet ble han irettesatt. Kelneren fortalte ham at det ikke var nok, og at han fortsatt kunne gjøre en liten innsats for å komme opp i 1000 euro, ettersom det var nærmere 20 prosent av totalbeløpet på regningen hans, sier en fransk venn av den sjokkerte italieneren som er så fornærmet at han har lovet å aldri sette sin fot i Saint-Tropez igjen.

Saint-Tropez er en populært feriedestinasjon for velstående, men hendelsen skal ha vært symptomatisk på frustrasjonen som brer seg blant turistene i den franske kystbyen.

Flere har fortalt at noen av restaurantene der krever et minimumsforbruk på 1 500 euro per gjest, altså mer enn 17 000 kroner. Andre steder på rivieraen skal det visstnok være forventet at kundene bruke minst 10 000 euro, som tilsvarer rett oppunder 115 000 kroner.

Det ble har også blitt rapportert om en familie på en restaurant i Ramatuelle, like sør for Saint-Tropez, som fikk beskjed av personalet at minimumsforbruket per bord var 100 000 euro – altså 1,15 millioner kroner.

Ordføreren i Saint-Tropez, Sylvie Siri, sier at han har kalt de lokale restauranteierne inn på teppet for å rydde opp i praksisen og ønske kunder velkomne på en mer verdig måte.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com