Hjem Dyr Slik reddet katten livet hennes da hun fikk hjerteinfarkt

Slik reddet katten livet hennes da hun fikk hjerteinfarkt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sam Felstead er overbevist om at hun ville ha dødd i søvne om ikke katten Billy hadde vært så pågående. Han hoppet på henne og mjauet fælt.

Da katten Billy klarte å vekke Sam Felstead oppdaget hun at hun ikke kunne bevege høyre side. Moren måtte hjelpe henne til sykehuset.

To eksperter på katteatferd som BBC har snakket med mener at Billy kan ha reagert på endringer i eierens oppførsel eller fysiologi.

– Legene sa at det var godt jeg kom til sykehus i tide, sier Sam Felstead fra Nottinghamshire til BBC. 

Hun forteller at katten Billy vanligvis ikke sover sammen med henne, men tror han visste at noe var galt siden han ikke ville la henne være i fred.

– Jeg tror han reddet livet mitt og det samme gjør alle andre rundt meg, sier hun. 

Foto: privat

Lucy Hoile som forsker på katters atferd tror Billy kan ha oppdaget fysiologiske forandringer hos matmor, eller opplevd en endring i oppførselen hennes, som gjorde ham engstelig.

– Det kan være at det faktum at han hoppet på henne og mjauet var et tegn på angst fra hans side, sier hun.

– Jeg tror han sannsynligvis reddet livet hennes, for det var dette som gjorde henne i stand til å få medisinsk hjelp. Men jeg ville ikke gå påstå at han gjorde det med vilje. Det var han som reagerte på situasjonen, sier katteeksperten. 

Hoile mener Billy kan ha oppfattet at matmor svettet mer, beveget seg annerledes enn normalt, laget lyder eller at det til og med kan ha dreid seg om endringer i lukten hennes.

Foto: privat

– Jeg var gjennomvåt av svette, så kanskje det var det han ante, sier en lykkelig katteeier. 

Sam mener uansett katten er smart. Han ville være ved siden av henne hele tiden. Det er hun ikke vanligvis bortskjemt med. 

– Normalt sitter han ved siden av mamma hele tiden, han er ikke interessert i meg. Han elsker mamma og gir henne masse kjærlighet, sier hun. 

Men da det virkelig gjaldt, fikk hun Billys hele og fulle oppmerksomhet. 

  1. Macadamianøtter
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com