Hjem Historier fra livet Samboerparet fra Levanger skulle kjøpe paprika – vant en million

Samboerparet fra Levanger skulle kjøpe paprika – vant en million

Lørdag ettermiddag skulle samboerparet i midten av 20-årene på butikken i Levanger i Trøndelag for å kjøpe paprika og pante noen flasker. Da de var ferdige, hadde de blitt millionærer.

– Vi dro til Extra her i Levanger for å kjøpe en paprika vi manglet til middagen. Samboeren min gikk for å handle mens jeg sto og pantet flasker. Så trykket jeg på Røde Kors-knappen som jeg pleier. Da skjedde det noe helt utrolig, sier mannen, som er midt i 20-årene.

Ble helt satt ut

For i displayet sto det at han hadde vunnet og ut av maskinen kom en ekstra lang lapp.

– Jeg tittet på lappen og trodde først jeg hadde vunnet 170 kroner. Men så skjønte jeg at det var antall trekninger. Plutselig fikk jeg helt sjokk da jeg så at det sto én million kroner på pantelappen. Da ble jeg helt satt ut, forteller den heldige vinneren, som ønsker å være anonym.

Da han møtte samboeren igjen ga han henne bare lappen, og ba henne lese den.

– Hun trodde at det var en spøk. Men så gikk det etter hvert opp for henne at vi faktisk hadde vunnet den store gevinsten, forteller han.

Slik ser pantelappen ut, som er verdt én million kroner. Foto: Privat

De har allerede rukket å tenke litt på hva millionen kan brukes til.

– Vi drømmer om å kjøpe vår egen bolig, så jeg tror pengene skal investeres i det, sier han.

Veldig overraskende

Vinneren sa ikke ifra om gevinsten til noen av de ansatte hos Extra i Levanger, så butikksjef Geir Rygvik blir overrasket når han hører historien.

– Det er veldig overraskende og fryktelig moro at sånn skjer i butikken vår. Så gratulerer så mye til den heldige vinneren. Det er mange som kommer og panter hos oss, og vi passerte faktisk én million pantede flasker og bokser i fjor, sier butikksjefen.

DTor Andre Weiseth, daglig leder for Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag Røde Kors, gleder seg over den nye vinneren. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

Den nye vinneren gleder også Tor Andre Weiseth, daglig leder for Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag Røde Kors.

– Dette var gode nyheter, og gratulerer så mye til vinneren. Midlene fra Pantelotteriet har blitt veldig viktig for oss lokalt i Røde Kors. Her i Trøndelag bruker vi disse inntektene til en rekke humanitære tiltak, som omsorg og hjelpekorpsene. Så tusen takk til alle de som støtter oss med panten sin, og gjør at vi kan holde aktivitetene i gang, sier Weiseth.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com