Hjem Kjendisnytt Er dette Norges skumleste hus? Det skal disse kjendisene finne ut av

Er dette Norges skumleste hus? Det skal disse kjendisene finne ut av

Fredag 22. september er det klart for premiere på “Vettskremt”. Annika Momrak og Erik Solbakken har håndplukket ti kjente deltakere til en ekstrem lek i kanskje Norges skumleste hus.

Hvor vanskelig er det å holde pulsen under kontroll når du blir skremt fra alle kanter? Og hvem av våre ti kjente deltakere klarer dette best? Dette er spørsmålene Annika Momrak og Erik Solbakken stiller i NRKs nye strømmesatsing «Vettskremt».

Programlederduoen har invitert med seg 10 norske kjendiser utrustet med pulsmålere til et nedlagt sykehus. De har ett mål for øye; å skremme vettet av dem.

– Dette er jo vel så mye et sosialt eksperiment som en konkurranse. Deltakerne visste nok ikke helt hva de gikk til. Heller ikke Annika og jeg. Det er i utgangspunktet underholdende å skremme folk. Men å gjøre det i det som må sies å være Norges skumleste hus – midt på natta – var drøyere kost enn det vi så for oss. Og helt sikkert for deltakerne også, sier programleder for Vettskremt, Erik Solbakken.

– Jeg tror ikke noen savner de intense nettene på det nedlagte sykehuset, men god underholdning for folket – det tror jeg det blir! En slags berg-og-dalbane av humor og adrenalin, sier medprogramleder, Annika Momrak.

Måler pulsen

Den nedlagte sykehusbygningen er rigget med kameraer og høyttalere, og fylt av lyder, skrekkeffekter og skumle statister. Deltakerne er utrustet med pulsmålere, så selv om de klarer å holde maska overfor hverandre, så vil pulsen alltid avsløre hvem som er mest redd.

I en egen fløy av huset har Annika og Erik rigget seg til med et eget pulsteam, et titalls TV-skjermer og noe varmt på termosen. Her kan de lene seg tilbake og nyte etter hvert som deltagerne blir mer og mer vettskremte.

– Er det en ting vi fant ut så er det at folk reagerer veldig forskjellig på det å bli skremt. Men pulsen juger aldri. Blir du skremt så blir det store utslag, sier programlederne.

Hver natt må den personen som har hatt høyest pulsutslag forlate huset. Etter seks nervepirrende netter vil den deltakeren som har klart å kontrollere sin egen frykt best stå igjen som vinner av Vettskremt.

Vettskremt har premiere i NRK TV og på NRK1 fredag 22. september.

Dette er deltakerne

  • Linnéa Myhre, forfatter og TV-profil
  • Ahmed Mamow, komiker
  • Martha Leivestad, komiker
  • Snorre Monsson, komiker
  • Jan Bøhler, forfatter og tidligere politiker
  • Fetisha Williams, påvirker
  • Per Heimly, fotograf
  • Robert Stoltenberg, komiker og skuespiller
  • Bahare Viken, journalist og programleder
  • Marna Haugen, påvirker og designer

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com