torsdag, februar 27, 2020
Kjendisnytt Samuel Massie: "Jeg mener det er helsikkes feil hvordan...

Samuel Massie: «Jeg mener det er helsikkes feil hvordan vi i samfunnet ser på eldre mennesker»

-

Det har lenge vært usikkert om det blir vist en ny sesong av «Samuel og bestefar.» Nå bekrefter Samuel at neste sesong bare er noen dager unna – og kommer samtidig med en kraftsalve om hvordan vi behandler våres eldre. 

På mandag publiserte Samuel ett innlegg på Facebook hvor han skriver:

«En gledens Dag – å kunne offisielt meddele at det blir Samuel og bestefar sesong 2 på TV!»

Han skriver videre at første episode vises allerede på onsdag. Klokken 20.00 på TV 2.

«Noe som kun startet som er stort ønske om å få kreftsyke bestefar ut i livet igjen har nå ført til tre års reising av og på, en mye sterkere bestefar og ikke minst en mye visere Samuel

Håper så mange som mulig får med seg serien som handler om mitt aller største idol! Og ikke minst at det kan inspirere til egen kontakt på tvers av generasjonene.
– en gleeeedens dag!»

Kjemper for de eldre 

Gjennom serien og på sosiale medier slår Samuel Massie et slag for de eldre. Han mener at alder blir sett på som en hemmelse av samfunnet, og at langt flere eldre burde benytte seg av mulighetene livet har å by på.

I sommer publiserte Samuel et minne fra da han og bestefaren var ombord i en luftballong. Ordene til Samuel inspirerer nå mange eldre til å leve livet.

LES OGSÅSamuel Massie forteller om alle diagnosene han fikk som barn

«Når man ligger hjemme fra tur er det lov å mimre ut… Etter bestefar hoppet i fallskjerm klaget han på at han ikke fikk sett noe, det gikk for fort. Så her fikk jeg ham opp i en luftballong noen hundre meter over Øst-Europa, kurert ham for høydeskrekk og endelig oppnådd drømmen hans om å sveve som en fugl.

Sitat bestefar «dette er det største jeg har opplevd!»

Og slike kommentarer av en 84åring inspirerer meg godt! (Altfor mange eldre ser tilbake på ting og mimrer og glemmer at man fremdeles har mulighet til å skape nye minner.
RESPEKT TIL BESTEFAR)»

Helsikkes feil 

I promoen TV 2 har laget om den nye sesongen tar Samuel et oppgjør med samfunnets holdninger ovenfor eldre mennesker. I et videointervju sier han:

«En ting hadde vært om det reelt handlet om helse. Men de har ikke tatt en eneste vurdering av bestefar. De bare ser alderen, og så avskriver de han. Jeg mener det er helsikkes feil hvordan vi i samfunnet ser på eldre. Hvordan vi avskilter de uten å se de som mennesker. Uten å faktisk ta en helhetlig vurdering. Å se hva dette mennesket kan gjøre, ikke bare hva denne 83-åringen greier å gjøre.»

Se intervjuet nedenfor og del gjerne videre om du er enig med Samuel! 

LES OGSÅ: Samuel Massie avslører stor hemmelighet: Har blitt pappa

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...