Forsiden Kjendisnytt Sandra Lyng har fått nok av mammapolitiet

Sandra Lyng har fått nok av mammapolitiet

Sandra Lyng ble mamma for første gang til lille Sander i november i fjor. Hun har vært åpen om at hun syns mammarollen til tider har vært vanskelig. Men hun var ikke forberedt på mammapolitiets drepende kommentarer.

Lyng Haugen har blant annet vært åpen om at hun fikk fødselsdepresjon etter at hun fødte sønnen Sander.

«Mammapolitiet kaller vi de, de liker å kommentere, dømme og rette på det mødre gjør. Dette har skjedd stort sett alle jeg har snakket med, om det er svigermor, en gammel tante, naboen eller noen på nett. De mener de vet den eneste rette måten å behandle barnet ditt på. Hvordan du skal bære, mate, kle og legge DITT barn», skriver Sandra på Instagram.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Mammapolitiet kaller vi de, de liker å kommentere, dømme og rette på det mødre gjør. Dette har skjedd stortsett alle jeg har snakket med, om det er svigermor, en gammel tante, naboen eller noen på nett. De mener de vet den eneste rette måten å behandle barnet ditt på. Hvordan du skal bære, mate, kle og legge DITT barn. Jeg har skrevet en kronikk om mine tanker og opplevelser rundt dette. Har du opplevd noe lignende? Del gjerne ❣️ Link i bio!

Et innlegg delt av Sandra Lyng (@sandralyng)

Reklame

Var redd for mammapolitiet

Sandra har tidligere vært åpen om at hun fikk en fødselsdepresjon etter fødselen. Hun slet også med fødselsangst. I podkasten sin, «Smelt på tjukka», forteller hun at hun fikk planlagt keisersnitt på grunn av fødselsangsten sin. Hun sier hun var klar for fødselen frem til noen uker før, men så tok angsten over, og fødselslegen hennes konkluderte med at hun hadde en alvorlig fødselsangst. Dermed fikk Sandra innvilget planlagt keisersnitt.

LES OGSÅ
Alexander Rybak vant kåringen "tidenes Grand Prix-låt"

«Saken er, og jeg skammer meg litt for å innrømme det, men jeg var redd for mammapolitiet. I denne sårbare situasjonen hadde jeg ikke vært sterk nok til å takle sånne kommentarer. Så jeg holdt kjeft om det. Mammapolitiet vant», skriver Sandra i et innlegg i VG.

Ammepress og dårlig samvittighet

I innlegget skriver hun videre at møtet med mammapolitiet startet med meldinger om magen da hun gikk gravid, og om det å bli både irritert, påvirket av tilbakemeldingene og om å føle seg som en dårlig mor, om ammepress og om det å få høre det når en er borte fra barnet.

«Jeg skulle ønske at jeg stolte litt mer på meg selv og hva som var riktig for meg og MITT barn, i stedet for å føye meg etter hva andre gjorde og sa jeg måtte og burde», skriver hun.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT