lørdag, desember 7, 2019
Kjendisnytt Sandra Lyng har fått nok av mammapolitiet

Sandra Lyng har fått nok av mammapolitiet

-

Sandra Lyng ble mamma for første gang til lille Sander i november i fjor. Hun har vært åpen om at hun syns mammarollen til tider har vært vanskelig. Men hun var ikke forberedt på mammapolitiets drepende kommentarer.

Lyng Haugen har blant annet vært åpen om at hun fikk fødselsdepresjon etter at hun fødte sønnen Sander.

«Mammapolitiet kaller vi de, de liker å kommentere, dømme og rette på det mødre gjør. Dette har skjedd stort sett alle jeg har snakket med, om det er svigermor, en gammel tante, naboen eller noen på nett. De mener de vet den eneste rette måten å behandle barnet ditt på. Hvordan du skal bære, mate, kle og legge DITT barn», skriver Sandra på Instagram.

Var redd for mammapolitiet

Sandra har tidligere vært åpen om at hun fikk en fødselsdepresjon etter fødselen. Hun slet også med fødselsangst. I podkasten sin, «Smelt på tjukka», forteller hun at hun fikk planlagt keisersnitt på grunn av fødselsangsten sin. Hun sier hun var klar for fødselen frem til noen uker før, men så tok angsten over, og fødselslegen hennes konkluderte med at hun hadde en alvorlig fødselsangst. Dermed fikk Sandra innvilget planlagt keisersnitt.

«Saken er, og jeg skammer meg litt for å innrømme det, men jeg var redd for mammapolitiet. I denne sårbare situasjonen hadde jeg ikke vært sterk nok til å takle sånne kommentarer. Så jeg holdt kjeft om det. Mammapolitiet vant», skriver Sandra i et innlegg i VG.

Ammepress og dårlig samvittighet

I innlegget skriver hun videre at møtet med mammapolitiet startet med meldinger om magen da hun gikk gravid, og om det å bli både irritert, påvirket av tilbakemeldingene og om å føle seg som en dårlig mor, om ammepress og om det å få høre det når en er borte fra barnet.

«Jeg skulle ønske at jeg stolte litt mer på meg selv og hva som var riktig for meg og MITT barn, i stedet for å føye meg etter hva andre gjorde og sa jeg måtte og burde», skriver hun.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Lisa Tønne med ny karriere – Blir travkusk

Komiker og podcaster Lisa Tønne har som mål å debutere som travkusk til våren. De to siste månedene har hun trent hardt i en...

Etter sønnen tok livet sitt, fant Tove Irene et helt bokmanus på pc-en hans

Sivert (20) valgte å avslutte livet sitt en natt i februar for snart fire år siden. Da foreldrene hans kom til hybelen, sto pc-en...

Farmen-Agna om lammelsene etter blåttbittet: – Visste ikke hvor galt det var

Søndag er det semifinale i Farmen. Og en av de tre som står igjen, er Agna Hollekve. Hun fikk påvist borreliose under oppholdet etter...