Forsiden Kjendisnytt Sandra Lyng med åpenhjertig melding: "Ammingen har vært et helvete! Og det...

Sandra Lyng med åpenhjertig melding: «Ammingen har vært et helvete! Og det har gjort så vondt»

Det sies at noe av det største man kan oppleve her i livet er å bli foreldre. Det å skape et liv er en unik opplevelse på så utrolig mange plan. Både følelsesmessig og fysisk, ikke minst for kvinnen som blir mor.

Dette fikk Sandra Lyng erfare i oktober i fjor, da hun fødte sønnen Sander – og ble mor for første gang.

Sandra Lyng har vært sammen med barnefaren, Lasse Joachim Langerud, siden 2015. De forlovet seg i april 2018, bare noen måneder før lille Sander ble født. En gladnyhet som hurtig ble delt med fansen på sosiale medier. Men lite visste Sandra at den forventede gleden også ville by på enkelte utfordringer – av en art hun slett ikke hadde forventet.

 

View this post on Instagram

 

Tiden etter fødsel var tøff. Lille hadde mye plager som gjorde at han gråt veldig, veldig mye. Jeg gråt mye selv og hadde ett ganske tungt sinn, en mild fødselsdepresjon rett og slett. Jeg som bipolar har blitt vant til å måtte takle depresjoner/nedturer og dager der alt er skygger og fremtiden virker mørk, MEN jeg har lært meg hvordan jeg kan jobbe meg utav det. Jeg merker at jeg blir lykkeligere når jeg fokuserer på de små, fine tingene i livet, på det positive istedenfor hva jeg er misfornøyd med, hva som gjør meg stressa, hva som gjør vondt. Noen ganger er det så enkelt at regninger, røde lys i trafikken og dårlig selvbilde tar fokuset bort fra de små søte tingene som gir #hverdagsglede. Derfor skal jeg øve meg på å sette mer pris på kaffen om morgenen, sola på himmelen og at det snart dukker opp små blomster. Jeg tror at dette vil gjøre meg lykkeligere , å sette mer pris på de gode tingene livet. Å ikke ta de for gitt. Derfor kommer jeg til å legge ut ting med #tingjegikketarforgitt / #ikketarforgitt. Bli gjerne med meg ved å poste ting du ikke tar for gitt og tagg meg @sandralyng , jeg reposter også kan vi sammen spre positivitet. Hvem vet, kanskje det vekker et smil hos noen ?:) Hva er det du ikke tar for gitt?

A post shared by Sandra Lyng (@sandralyng) on

Reklame

Åpen om problemene

Det er en kjensgjerning at det å bli foreldre ofte er forbundet med søvnløse netter og bleieskift, men Sandra skulle hurtig erfare at det også kan by på helt andre ting, og da hun forleden gjestet «God morgen Norge» var hun helt åpen om problematikken hun har møtt.

Lille Sander er nemlig født med for kort tungebånd, samtidig som han slet med både refluks og kolikk. Noe som definitivt påvirker foreldrene, ikke minst Sandra som fortvilet gjorde sitt beste for å roe ned den lille gutten når det sto på som verst. Men dessverre, nesten samme hva hun gjorde var Sander urolig, og det hjalp ikke å gi ham bryst heller.

– Ammingen har vært et helvete! Og det har gjort så vondt. Og Sander har vært så frustrert. Og jeg som hadde gledet meg skikkelig, forteller Sandra i et intervju med bladet KK.

 

View this post on Instagram

 

I dag var jeg og lille på @gmn hvor jeg snakket om hvordan tiden etter han kom til verden har vært. Der kunne jeg røpe at vi nå er ferdig med amming. Jeg hadde hele tiden printet i hodet mitt at «morsmelk er det beste for gutten» og derfor fortsatte jeg. Jeg fortsatte selv om han hadde veldig stramt tungebånd, noe som gjorde at han ikke klare å spise riktig. Jeg fortsatte igjennom sårhet og noe som føltes som uutholdelige smerter. Igjennom brystbetennelse. Igjennom tilstoppede melkeganger. Igjennom Reynaulds Fenomen. Igjennom «biting». Igjennom ekstrem overproduksjon. Igjennom det at jeg gruet meg til hvert måltid. Jeg fortsatte etter at vi hadde mistanke om at baby hadde melkeallergi så jeg kuttet all melk i mitt kosthold (det er slitsomt når du med en liten en nesten ikke har tid til å lage deg mat engang) Jeg kuttet også all mat jeg hadde googlet meg frem til kunne gi luftsmerter hos baby. Juletallerken min så veldig stusselig ut for å si det sånn. Jeg fortsatte selv om det ikke var bra for meg, for det var visst til det beste for sønnen min. Det jeg innså den dagen en helsesøster tok tak i armen min og ikke bare anbefalte men rett og slett befalte at jeg sluttet å amme, var at det var jo ikke til det beste for han heller! Joda han fikk morsmelk, MEN han fikk en stresset og trist mamma som gråt av smerter da han skulle spise. Det var jo ikke noe hyggelig for han det! Først da jeg bestemte meg for å slutte møtte jeg en stor sorg. Jeg fikk aldri oppleve kosen med amming og var lei meg for det. Jeg følte meg som en dårlig mor og gråt i timesvis de første to dagene. Jeg følte jeg hadde feilet, jeg ville jo gi barnet mitt det beste! Men det viste seg at det beste for oss var at han fikk melk på flaske og jeg lover dere han begynte å smile mer også. Og jeg smilte! Sander fikk for første gang siden han kom til, en glad mamma. Og en glad mamma er en god mamma. En god nok mamma. Så nå er jeg her, mine kjære med-mødre for å si at vi må legge bort dette #ammepresset og droppe #ammepolitiet Vi er gode nok mødre selv om vi også tenker på vår egen psyke og helse. Mamming før amming ❤️

A post shared by Sandra Lyng (@sandralyng) on

Ga ikke opp

Men selv om det gjorde svært vondt for Sandra ville hun likevel ikke oppgi ammingen. Noe helsesøsteren hennes støttet henne i, men ba henne ta det rolig og ikke stresse med det. Et råd Sandra tok til seg og fulgte som best hun kunne.

LES OGSÅ
Kronprinsparet feiret 18 års bryllupsdag. Slik ble Mette Marit godtatt av folket til slutt

– Å gi opp ammingen er ikke noe man tar lett på. Jeg tror alle nybakte mødre kjenner på det. Man vil gjøre det beste for babyen, og alt vi har lært, er at morsmelk er best, sier Sandra KK.

Sandra har postet flere innlegg om problemene på Instagram, og et av dem har fått svært mye oppmerksom, og da fortrinnsvis av den positive sorten.

Blant annet skriver Sandra at: «Vi er gode nok mødre selv om vi også tenker på vår egen psyke og helse.» Og det kan vi vel ikke annet enn å være enig med henne i.

 

View this post on Instagram

 

Hei verden! Jeg heter Sander 👶🏼

A post shared by Sandra Lyng (@sandralyng) on

Har du eller noen du kjenner en historie å fortelle om amming så legg gjerne igjen noen ord i kommentarfeltet på Facebook om det, og husk å dele så andre også kan se hvor tapper Sandra har vært.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Kronprinsparet feiret 18 års bryllupsdag. Slik ble Mette Marit godtatt av folket til slutt

Det var ikke bare enkelt for Mette Marit å bli kjæreste med kronprinsen, og senere hans kone og landets kronprinsesse. Men etter 18 år...

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT