torsdag, mai 28, 2020

Sara (28) jobbet som lege og hadde astma – døde av korona

Mest lest nå

Sara Bravo Lopez fra Mota del Cuervo i Spania er død etter å ha blitt smittet med koronaviruset. Hun døde på lørdag etter å ha kjempet for livet i flere dager.

Sara Bravo Lopez jobbet på sykehuset i byen Mota Del Cuervo, 1500 kilometer sør for Madrid. Sara var utdannet lege, og brukte livet sitt på å redde andre. Dessverre ble hun selv smittet av viruset, og overlevde ikke den tøffe sykdommen. Det skriver den spanske avisen El Pais, ifølge Newsner.

Sara hadde astma. Hun ble raskt syk etter at hun ble smittet, og hun ble til slutt lagt inn på intensivavdelingen på La Mancho Centro Hospital i Alcázar de San Juan. Men dessverre klarte ikke legene å redde henne. Etter noen dager på intensivavdelingen, døde hun, forrige lørdag. Det bekrefter sykehuset på sin Facebook-side.


«Kollegene deler familiens og vennenes sorg», skriver sykehuset på Facebook.

Hadde ikke beskyttelsesutstyr

Sara er den andre helsearbeideren som har dødd av korona i regionen i løpet av 48 timer. Hun er totalt den fjerde helsearbeideren i hele Spania.

Et av Saras familiemedlem, José Carlos, sier til avisen at Sara hadde ansvaret for to pasienter fra Madrid som begge hadde symptomer på koronasmitte.

– Hun gjorde det fordi hun var en profesjonell lege. Men i virkeligheten, hadde hun ikke ressursene hun trengte for å beskytte seg selv i jobben, sier han.

Hardest rammet

Spania er ett av landene som er hardest rammet av korona, og dødstallene stiger voldsomt. Så langt er over 10.000 mennesker døde av koronaviruset. Dødstallene har mer enn doblet seg den siste uken i Spania.

Landets helseminister Salvador Illa uttrykte sorg over de omkomne og sympati med de pårørende og de som kjemper mot sykdommen i en tale torsdag. Han takket også helsepersonell som nå står i fronten mot viruset.

– Når det gjelder antallet døde er ikke dette noen gode tall. Men samtidig ser vi at kurven har stabilisert seg noe og at vi har startet oppbremsingsfasen, sa han, ifølge VG.

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter