søndag, juni 13, 2021

Sara Skorgan Teigen forteller hvorfor hun solgte farens ting: – Helt nødvendig

Mest lest nå

På ettårsdagen etter Jahn Teigens død, ble auksjonen av gjenstander han har samlet gjennom et langt liv i rampelyset avsluttet.

Etter at Jahn Teigen døde i fjor har datteren Sara brukt mye tid på å rydde ut av tre store hus artisten etterlot seg. Den folkekjære popkongen samlet på absolutt alt gjennom sitt 70 år lange liv.


Da det ble kjent at Teigen-effekter skulle auksjoneres bort var Sara Teigen klar på at dette ikke handlet om hennes egen økonomi.

– Vi gjør ikke dette for å håve inn penger, men det er ingen hemmelighet at pappa etterlot seg betydelig gjeld. Når det er sagt, har jeg virkelig sansen for måten han brukte pengene sine på mens han levde, uttalte hun til VG da nyheten om auksjonen ble kjent.

Etter auksjonen skriver Se & Hør at flygelet gikk for 205.000 kroner, mens en Gretch-gitar ble solgt for hele 402.100 kroner.

– Det er fint at pappa brukte penger mens han levde, men samtidig er det ganske heftig at jeg arvet så høy gjeld. Auksjonen var nødvendig for at jeg ikke skulle slite med økonomiske problemer resten av livet, sier Sara Skorgan Teigen i et intervju som står på trykk i papirutgaven av Se & Hør datert 9. april.

Sara Skorgan Teigen ble intervjuet av Se & Hør tidligere i vinter.

Samtidig var det viktig for både far og datter at det er nettopp henne som forvalter rettighetene hans videre. De siste årene av Jahn Teigens liv la de to planer for hvordan den musikalske arven etter han skulle ivaretas.

For Sara Skorgan Teigen var det ikke bare en pappa som gikk bort – det var også hennes trofaste sparringspartner inne kunst og hennes beste venn. Hun er selv fotokunstner. Og en del av sorgarbeidet har vært å sette sammen en utstilling der også andre kunstnere har bidratt. Utstillingen har vært i Kristiansand, og ifølge Se & Hør venter også flere andre steder på tur for å få besøk av den.

Mens Sara skjønte at farens liv gikk mot slutten så ville Jahn selv gjøre comeback i rullestol.

– Han hadde til og med kjøpt inn sceneantrekk forteller Sara Skorgan Teigen.

– Kroppen var dårlig men hodet fungerte helt fint. Han visste ikke at han skulle dø, men jeg skjønte det, sier hun i intervjuet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter