Saudi-Arabia forbereder invasjon av Syria med 350.000 soldater – kan utløse 3. verdenskrig.

388

Spekulasjonene rundt tredje verdenskrig har for alvor tatt av den siste tiden. Verden må kanskje forberede seg på en ny verdenskrig nå som Saudi Arabia og Tyrkia planlegger en massiv bakkeinvasjon av Syria.

I følge rapporter forbereder Saudi 350.000 soldater, 20.000 tanks, 2450 krigsfly og 460 militære helikopter for en militær øvelse som kalles «Northern Thunder». Spekulasjonene går nå ut på at denne ekstreme samlingen av militære ressurser tyder på en invasjon.

invasjon av syria

I følge offisielle uttalelser bidrar 20 nasjoner til den store samlingen av militære styker:

Saudi Arabia, De forente arabiske emirater,

Egypt, Jordan, Bahrain, Senegal, Oman, Qatar, Sudan, Kuwait, Maldivene, Marokko,

Pakistan, Tsjad, Tunisia,Komorene, Djibouti, Malaysia, Mauritania og Mauritius.

Mevlut Cavusoglu, Tyrkias utenriksminister, bekrefter at Saudi Arabia har sendt sine tropper og krigsfly til en base i Tyrkia.

Militært møte med Saudi Arabia

Foto og kilde:
Foto og kilde: Xinhua news

Terroristgruppen ISIS har terrorisert Syria i lang tid nå, tusenvis av sivile liv har gått tapt. Planen til Saudi Arabia er å sette en stopper for terroristgruppen samt å fjerne president Bashar Al-Assad fra sin post.

Planen med å invadere Syria kan imidlertid føre til konflikt med Russland og Iran, som er de sterkeste allierte til Syrias regjering i kampen mot ISIS.

Syriske tropper i kamp mot ISIS

syria mot isis
Foto: LOUAI BESHARA/AFP/Getty Images

En invasjon av Syria kan fort føre til krig mellom nasjonene som er involvert.

Russlands statsminister, Dmitry Medvedev har advart mot at en invasjon fra hvilket som helst land kan starte den tredje verdenskrig.

«En bakkeoperasjon vil føre til krig. USA og våre arabiske partnere må vurdere om det ønsker en permanent krig eller ikke.»

Er verden på vei inn i en kjemisk krig som involverer disse sterke nasjonen? Vi får bare krysse fingrene for at det ikke skjer.

Kilder: CNN, Infowars

SISTE NYTT

Advertisements