in , ,

Sauene har gått i sirkler i flere uker – ingen skjønner hva som skjer

Skjermdump: Twitter

En saueflokk i Mongolia har gått i sirkler i ukesvis. Sauene er sunne og friske, og den underlige oppførselen er fortsatt et mysterium.

Videooppdateringen fra det kinesiske nyhetsmediet People’s Daily, som også er omtalt på Upworthy, har spredd seg som ild i tørt gress på internett. Ingen har noen god forklaring på hva i alle dager som skjer.

Hundrevis av sauer har uroet menneskene i lokalsamfunnet i Mongolia. De har beveget seg i en sirkel i flere uker. Et videoopptak fra et overvåkningskamera viser den særegne aktiviteten.


Her kan vi se en stor saueflokk som jevnt og trutt går rundt i det som er en så og si perfekt sirkel.

Mens noen sauer kan observeres fra utsiden av rotasjonen, stopper andre av og til opp og står helt stille i midten.

Etter at den kinesiske statlige mediekilden People’s Daily la ut en video av det særegne fenomenet har videoen skapt overskrifter verden rundt.

People’s Daily melder at sauene er i sunne og friske, og ikke lider noen som helst nød. Men årsaken til den bisarre oppførselen er fortsatt ikke kjent.

Saueeieren, Miao, sier i et intervju med avisa Metro at det i begynnelsen kun var en liten del av flokken som drev med den underlige oppførselen. Men det gikk ikke lenge før hele saueflokken ble med.

Husdyrene skifter ikke retning selv når det dukker opp store ujevnheter i bakken.

Selv om den eksakte årsaken til sauens oppførsel er ukjent, har noen antatt at den kan ha blitt forårsaket av Listeriosis, en bakteriell sykdom ofte kjent som «sirkulerende sykdom.»

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Den lille guttens brev til tante smelter hjerter på internett

Calle Hellevang-Larsen: – Noe jeg har brygget på i flere år