Hjem Dyr Sauer jaget i døden av løshunder – politiet henlegger
Dyr

Sauer jaget i døden av løshunder – politiet henlegger

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det har vært flere triste saker i mediene i vår og sommer om løse hunder som har skadet og til og med drept andre dyr. Til tross for at det er båndtvang over hele landet.

Vi har tidligere skrevet om den 10 år gamle yorkshire terrieren Oscar sto bundet til et tre sammen med to andre hunder da en husky som ikke gikk i bånd gikk til angrep. Oscars liv sto ikke til å redde etter han ble bitt og ristet i hjel av hunden som løp uten bånd i båndtvang-tiden.

6. juli ble sauene til Elin Jentoft Solberg på Hamarøy i Nordland skremt og jaget på fjorden av løse hunder. Hun ba folk om tips på Facebook. I kommentarfeltet skriver Jentoft Solberg at sauene ble skremt på fjorden.

Kun noen uker etter kommer en ny oppdatering der sauebonden takker for tips. Her forteller hun også at saken ble anmeldt, men henlagt ettersom politiet hadde for lite informasjon å gå på

– Vi har fått tips fra turgåere i området. På grunn av observasjonene fra disse tipserne, mistenker vi at det er løshunder som har skremt sauene til døde, forteller Jentoft Solberg til Avisa Nordland som har omtalt saken etter at den skapte stort engasjement og fortvilelse blant folk i området.

Politiinspektør, Bjarte Walla, bekrefter til Avisa Nordland å ha mottatt anmeldelsen, og kan fortelle at politiet nå har valgt å henlegge saken.

– Anmelder har i anmeldelsen fremmet påstand om at sauene må ha blitt jaget av løs hund og slik havnet i vannet. I anmeldelsen er det videre pekt på to hytter hvor det skal ha befunnet seg personer som hadde hund med seg, forteller Walla i en e-post til Avisa Nordland

Politiet sier videre til avisa at de ikke har funnet at ytterligere etterforskning i denne saken er hensiktsmessig, og at mangelen på informasjon har gjort det vanskelig å finne en løsning.

I en Facebook-oppdatering ber Elin Jentoft Solberg folk om å ha hundene sine i bånd, noe som også i perioden 1. april til 20. august er lovpålagt gjennom båndtvangen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com