Hjem Dyr Se bildene: Kerstins hage huser 14 pinnsvin

Se bildene: Kerstins hage huser 14 pinnsvin

Kerstin De Manders fra Sköldinge i Sverige har fått uventet besøk i hagen sin. Hele 14 pinnsvin har slått seg til ro hos henne denne sommeren. Bildene hun har delt av de små krabatene har skapt stor oppmerksomhet på sosiale medier.

Pinnsvinet er på rødlista over truede arter både i Norge og Sverige, med en risiko for å dø ut. Men hos Kerstin, som er 69 år, er det ingen mangel på disse taggete smådyrene. De 14 pinnsvinene har funnet veien til hagen hennes, hvor de får nyte både mat og vann.

– Det er som å meditere når man sitter og ser på dem, sier Kerstin til Expressen.

En viral sensasjon

Kerstin delte et bilde av de 14 pinnsvinene i en lokal Facebook-gruppe. Det som startet som en liten post i en gruppe med noen hundre medlemmer, eksploderte raskt. Innlegget fikk over 11 000 likes, og mediene begynte å kontakte henne for å høre mer om de uvanlige gjestene hennes.

– Jeg så at innlegget hadde fått 11 000 likes, og jeg tenkte at det måtte være noe feil. Jeg er fortsatt i sjokk og helt utmattet, forteller hun.

Pinnsvinene trives i hagen til Kerstin. Foto: Privat

En trygg havn for pinnsvin

Dette er ikke første gangen Kerstin har hatt pinnsvin i hagen sin. Forrige sommer hadde hun hele 16 besøkende, og mannen hennes har bygget tre små hus som de kan bo i. Pinnsvinene ser ut til å trives godt hos Kerstin, og hun sørger for at de får det de trenger.

Nå har hun 14 pinnsvin i hagen. Foto: Privat

– De har det bra her, helt enkelt, sier Kerstin.

På spørsmål om hvor mange pinnsvin hun kan håndtere, svarer Kerstin med en latter:

– Jeg har ingen grense, de kan bli så mange de vil.

  1. pinnsvin

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com