in ,

Unik video av Isbjørn-sensasjonen i Sverige

isbjørn
Foto: Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark i Dalarna er hjemmet til noen av den største rovdyrene på den nordlige halvkule. Her kan besøkende oppleve sibiriske tigre, isbjørner, leoparder og kodiak-bjørner.

To av parkens isbjørner, hannen Wilbär og hunnen Ewa, er en del av et viktig konserveringsprosjekt i regi av EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Isbjørnparet bodd i parken siden 2009. Men plutselig, etter mer enn ti år i parken gikk Ewa i dvale i september 2020.  I motsetning til brunbjørner går isbjørnen kun i dvale når den forventer avkom.

Det er høyst uvanlig at isbjørner formerer seg i dyreparker, og bare femti prosent av ungene overlever de første kritiske ukene.

Foto: Orsa Rovdjurspark

For dyrepasserne i parken har denne perioden vært ganske bekymringsfull. Men de har kunnet følge med på fremgangen til den lille isbjørnungen via et live kamera.

– De første par ukene var selvfølgelig nervepirrende, siden det var en stor risiko for at ungen ikke ville overleve, sier Johanna Berglund, vaktmester i parken. Vi har gitt Ewa plass til å være en rolig og samlet mor og vært nøye med å ikke presse den. Det er viktig å alltid sørge for at dyrene trenger og respektere grensene, sier parken i en pressemelding.

Unike bilder av isbjørnungen

Ungen er nå nesten 4 måneder gammel og har begynt å forlate hulen for å utforske verden utenfor med moren. I den anledning har parken sluppet et knippe bilder av mamma Ewa og isbjørn-ungen som koser seg og leker i snøen i Orsa Rovdjurspark.  

Foto: Orsa Rovdjurspark

Ungen holder seg aldri langt borte fra morens side. I løpet av våren vil den trolig begynne å svømme og tilbringe mer tid ute, men noen heldige besøkende i parken har allerede kunnet skimte noen få glimt av den vesle krabaten.

– Fødselen av ungen er en stor suksess med tanke på at isbjørner er truet i naturen, hovedsakelig på grunn av smeltende is og klimaendringer, forteller parken i meldingen.

Formålet med Orsa Rovdjurspark i Dalarna er å bevare, undersøke og informere. Noen av dyrene i parken, som isbjørnene, er truede arter. Dyrene streifer i store innhegninger som er designet for å ligne deres naturlige miljø og hvor de kan oppføre seg som de ville i naturen.

I videoen under kan du se mamma Ewa kose seg med den lille isbjørnungen sin:

LES OGSÅ: Dette helt unike vennskapet mellom Martina og ponnien Molly har vart i 24 år

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Forskning: Menn som har skjegg er friskere, penere og mer lykkelig

buss

Mening: Vi trenger en koronabuss