in

Se de herlige bildene av prinsesse Estelle og prins Oscar på ski

estelle og oscar

I helgen startet vinterferien hos svenskene, og nesten hele Sverige har snø. Det visste kongefamilien å more seg med.

– Det er et hvitt snøteppe over hele Sverige, og på mandag begynner sportsferien i deler av landet. Mange tar frem ski, skøyter og akebrett, og vi tilbringer tid sammen ute i den friske luften, hilser den svenske kongefamilien på Instagram.

På langrenn

I innlegget får vi se bildene der kongen, dronningen og kronprinsessefamilien går på langrenn sammen i slottsparken utenfor Drottningholms slott.

Den svenske kongefamilien er kjent for å være glade i å gå på ski.

Foto: Kungahuset / Instagram

– Både prinsesse Estelle og prins Oscar syntes naturligvis det var veldig moro å få tilbringe tid i skisporet med kongen og dronningen, sier Det svenske hoffets informasjonssekretær Johan Tegel i en SMS til Expressen etter langrennsturen.

Vanligvis reiser den svenske kongefamilien til hytta i Storlien eller til Alpene, men i år må kongefamilien som alle andre legge om reisevanene sine på grunn av pandemien.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK
Foto: Kungahuset / Instagram

Kong Carl Gustaf er trolig vant å gå litt lengre distanser enn skisporet han har fått kjørt opp utenfor slottet. Han har gått det 90 kilometer lange Vasaloppet tre ganger, senest i 1997. Klikk.no forteller at han da ble klokket inn over målstreken på tiden 7:37:00. Kongens bestetid i Vasaloppet er på 7.09.45.

LES OGSÅ: Prins Oscar 4 år – se så stor han er blitt på de nye bildene

Foto: Kungahuset / Instagram

Også sønnen, prins Carl Philip har gått Vasaloppet Öppet Spår. Han deltok i 2004 på tiden 6.21.52, og prinsesse Madelene deltok i det kortere løpet TjejVasan i 2008 på tiden 2.22.19.

Foto: Kungahuset / Instagram

Vasaloppet arrangeres til minne om kong Gustav Vasas flukt mot Norge i 1521, da han rømte for å komme seg unna danske kong Kristian IIs styrker i Dalarna.

LES OGSÅ: Svenskene elsker de nye bildene av kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle – én detalj får stor oppmerksomhet

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Farmen-Tirils dramatiske fødsel

urin

Dette forteller urinen om helsetilstanden din