søndag, januar 24, 2021

Se de herlige bildene: Tigermamma avviste lille Nieves – nå blir den hvite bengaltigeren flasket opp av Marina

Mest lest nå

Like før nyttår var det tigerfødsel i en dyrehage i Nicaragua. Den lille nykommeren er en sjelden hvit bengaltiger.

Den lille jente-tigeren har fått navnet Nieves som betyr «snø». Dyreparkdirektør Eduardo Sacasa forteller at tigermamma ikke klarte å produsere nok melk til lille Nieves. Moren avviste derfor den lille tigerungen, og BBC forteller at det nå er direktørens kone, Marina Argüello, som mater og steller den vesle hjerteknuseren.

Sacasa sier videre at Nieves, som ble født like før nyttår, er den første hvite bengaltigeren som er født i den Nicaragua. Tigermamma Dalila er en gul og svart bengalsk tiger som ble reddet fra et sirkus for fem år siden.


Den hvite fargen skyldes et recessivt gen. Nieves’ mor arvet genet fra faren som selv var en hvit bengalsk tiger.

Hvite bengalske tigre finnes nå utelukkende i fangenskap, hvor de noen ganger blir paret for å opprettholde den særegne pelsfargen.

Imidlertid har mange hvite tigre helseproblemer som synsproblemer og misdannelser. Dette skyldes trolig selektive innavl.

Selv om Nieves er den første hvite tigeren som er født i Nicaragua, vil hun ikke være den eneste av sitt slag i landet. I mai 2019 flyttet de to hvite tigerungene, Osma og Halime, inn i Sacasas dyrepark. De to kom opprinnelig fra Mexico.

Se de nydelige bildene av den vesle tigeren i videoen under:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter