in ,

Se den gledelige overraskelse dronning Margrete fikk på fødselsdagen

Dronning Margrethe av Danmark

Fredag fylte dronning Margrethe av Danmark 81 år. For annet år på rad var fødselsdagen hennes preget av pandemien.

Men musikere fra Den Kongelige Livgardes Musikkorps sørget likevel for å hylle dronningen sin på fødselsdagen, og stilte opp med en privatkonsert på terrassen på Fredensborg Slott.

Musikerne spilte ifølge det danske kongehusets nettsider en potpourri av kjente danske melodier som H.C. Lumbyes Britta Polka, temaene fra Soldaterkammerater og Matador samt Benny Andersens Svantes lykkelige dag og Jacob Gades Tango Jalousie.

På instagramsidene til kongehuset opplyses det at feiringen av dronningens bursdag, tradisjonen tro, begynte allerede ved soloppgang: Da ble tre gullbelagte kobberkuler ble plassert i den mer enn 400 år gamle fontenen «Caritasbrønden» på Gammeltorv i København. Feiringen av regentens bursdag med «de gyldne eplene» er en tradisjon som dateres helt tilbake til Christian IV.

En annen tradisjon på dronningens bursdag er Den Kongelige Livgardes røde vaktgalla. Den røde uniformsfargen kan spores tilbake til år 1660 og brukes i tillegg til i dag også 1. januar, så vel som under statsbesøk og andre merkedager i kongehuset. Til daglig er den danske garden kledd i en mørkeblå uniform.

Dronningen feiret dagen på Fredensborg slott. Klokken 12.00 kom hun også ut på slottstrappen og vinket til fremmøtte dansker som hadde kommet for å gjøre stas på dronningen sin.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Funkygine

Funkygine: – Jeg er ikke så godt trent som alle tror

Se de nye bildene av smellvakre prinsesse Märtha Louise – «Gorgeous», sier Durek