søndag, mai 16, 2021

Se elefantenes utrolige reaksjon når konsertpianisten spiller for dem

Mest lest nå

Konsertpianisten Paul Barton er vant å spille for et stort publikum –vanligvis stort målt i antall. Men i Thailand hadde han et stort publikum målt i kroppsmasse.

Elephants World tar imot gamle og skadde elefanter som har vært brukt i skogsindustrien i Thailand. Her får de en fredelig pensjonstilværelse i trygge og naturlige rammer.


Da konsertpianisten Paul Barton og kona hørte om stedet ble de umiddelbart fascinert og dro på besøk til elefantene.

Bach on Piano for Blind Elephant

Lam Duan is the name of an old blind elephant, her name means “Tree with Yellow Flowers”. Lam Duan has been blind most of her life.

Posted by Paul Barton on Saturday, June 30, 2018

– Jeg lurte på om elefantene kanskje ville høre litt klassisk musikk, sier Barton til CBS. Han spurte en av de ansatte om han kunne ta med pianoet ut og spille for dem.

Den første gangen ha satt seg med kom en gammel blind elefant bort til ham for å lytte til Beethoven.

– Han hadde ofte smerter, og jeg håper at den beroligende musikken ga ham trøst, sier Barton ifølge CBS.

Da elefanten senere døde av en infeksjon sa Barton at han ble knust.

Musikeren har flere ganger kommet tilbake og besøkt Elephants World og spilt for elefantene der. Flere av de gamle elefantene er blinde, og Barton sier han tror musikken gir dem ro.

I en av videoene spiller han for Ampan, en 80 år gammel elefantku. Videoen er sett over åtte millioner ganger. Vi kan se henne nesten «danse» med snabelen sin mens hun står og nyter den beroligende musikken.  

Men ikke alle elefantene er like rolig henførte – når Barton går igang med en kul blues, klarer ikke elefanten Peter å dy seg og må bort på tangentene med snabelen og spille med…

LES OGSÅ: Afrikanske elefanter er nær utryddet

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter