lørdag, juni 12, 2021

Se Ica-butikkens geniale løsning for å forhindre hamstring

Mest lest nå

Folk hamstrer toalettpapir som aldri før, i frykt for å gå tom gjennom disse koronatidene. En Ica-butikk i den svenske byen Uppsala har tatt beslutningen om å kreve hundre kroner for hver ekstra pakke med toalettpapir. – Det ser ut til at folk synes det er en smart metode for å forhindre hamstring, sier daglig leder Cecilia Thorslund til Aftonbladet.

Under vanlige omstendigheter blir prisen lavere når kunder kjøper flere varer. Det blir motsatt i disse tider, og mange butikker lager regler som krever dobbel pris når man kjøper flere av samme produkt.

En Ica-butikk i Uppsala bestemte denne uken at de som kjøper flere pakker med toalettpapir må punge ut med 100 kr. Bildet under viser Icas daglig leder som stolt viser deres nyeste tiltak for å forhindre hamstring.


Foto: Aftonbladet

Vil få kundene til å tenke seg om før de hamstrer

Daglig leder, Cecilia Thorslund, sier det var personalet i fellesskap som pønsket ut forslaget om å kreve ekstra penger for massekjøp av varer.

LES OGSÅDen danske butikkens geniale triks mot hamstring av håndsprit hylles

– Vi ønsket å få kundene til å tenke på andre mennesker, i stedet for å tenke egoistisk og kjøpe mer enn de selv trenger, sier Cecilia.

Responsen har vært god

Etter butikken lanserte dette tiltaket, velger de fleste kunder å ikke kjøpe flere pakker om gangen. Dette resulterer i at butikken har toalettpapir tilgjengelig hele dagen. Kundene setter stor pris på det, og butikken har mottatt god respons fra kunder både i butikken og på sosiale medier.

Flere butikker tar grep

En dagligvarebutikk i Danmark har også gjort et lignende tiltak. Håndsprit ble hamstret i stor grad, og butikken ble tømt kort tid etter hver påfylling. De selger nå den første flasken man kjøper for 40 danske kroner, men den andre flasken må du ut med hele 1000 danske kroner for, skriver Ekstra bladet.

Vi synes dette var en smart metode for å forhindre hamstring. Del gjerne dine meninger i kommentarfeltet og del artikkelen for at flere butikker kan bli inspirert.
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter