in

Se julekalenderen Dronningen og Dagny Haraldsen sydde til prinsesse Märtha Louise

dronning sonja
Dronning Sonja. Skjermdump Youtube

Julen er tid for de nærmeste og kjære. Prinsesse Märtha Louise har tidligere uttalt at den første julen uten Ari var vanskelig.

– Bare ønsket å ønske dere alle god jul. Dette året har vært en veldig annen høytidssesong fordi Ari, den elskede faren til mine tre jenter, ikke lenger er blant oss, skrev prinsesse Märtha Louise i et innlegg på Instagram i fjor jul.

Det var da ett år siden Norge med vantro mottok nyheten om at Ari Behn tok livet sitt 1. juledag i 2019.


Snart er det gått to år. Og alle som har mistet en kjær vet at tenkene rundt det gjerne kommer ved juletider. Prinsesse Märtha er åpen på at hun og døtrene fortsatt har tunge dager.

– Noen ganger er det tungt før jul. Dagene er mørke og vi fylles med savn og sorg. Likevel har jeg funnet ut at vi tar jula tilbake. At vi skal sammen klare å sette pris på denne tiden, hvertfall nå og da. At vi skal glede oss til jul innimellom, selv om vi kjenner på tomhet og savn, skriver prinsesse Märtha Louise i et innlegg på Instagram.

Oppskriften hennes er julekalender.

– Det tar noen timer å lage, men det er verdt de fine øyeblikkene hver dag barna åpner en pakke og julefølelsen kan snike seg inn en liten stund, skriver hun videre.

Og det er ikke hvilken som helst julekalender som pryder veggen hjemme hos prinsessen og de tre døtrene i Lommedalen. Den er sydd av prinsessens mor, Dronning Sonja, og Dronningens mor, Dagny Haraldsen, som også var et kjent og kjært ansikt for den norske offentlighet helt frem til sin død i 1994

Faksimile: Instagram / @iam_marthalouise

– Denne julekalenderen sydde min mormor og mamma til meg da jeg ble født og den har vært i bruk nesten hvert år fra da av. Nå har den gått i arv til Maud, sier prinsessen.

Prinsesse Märtha Louise avslutter innlegget med å si det er fint å gjøre noe for andre før jul, og legger til at «Om det er dine nærmeste eller andre du gir noe litt ekstra før jul».

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Her har de oftest hvit jul

steven hydes

Baby ble forlatt på toalettet på flyplass i 1986. Så fikk Steven utenkelige nyheter