Hjem Kjendisnytt Nye opplysninger: Prinsesse Märtha Louise skal ikke ønske å gi fra seg tittelen

Nye opplysninger: Prinsesse Märtha Louise skal ikke ønske å gi fra seg tittelen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det skal ha vært flere krisemøter på slottet den siste tiden, Märthas prinsessetittel ha blitt diskutert. Kongen, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise skal ha deltatt.

I 2019 meldte kongehuset at Märtha Louise, i samråd med familien, hadde besluttet at hun ikke lenger ville bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger. Hun kunne imidlertid fortsette å bruke tittelen når hun representerte kongehuset, samt i privat sammenheng. Tittelen «Hennes Kongelige Høyhet» ga hun fra seg i 2002.

Nylig har det også blitt kjent at det skal ha vært krisemøter på slottet og at kongen skal vurdere å fjerne Märtha Louises prinsessetittel for godt.

Se og Hør, som også var først om å melde om krisemøtene, erfarer nå at prinsesse Märtha Louise i løpet av denne prosessen skal ha gitt uttrykk for at hun ikke vil gi fra seg tittelen.

Verken Slottet eller Märtha Louises pressetalsperson har ønsket å kommentere saken.

Kontroversiell partner

Krisemøtene skal i det minste delvis skyldes oppstyret rundt prinsessens forlovede, Durek Verrett.

I løpet av de tre årene Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har vært et par, har det til tider stormet rundt prinsessens kjæreste.

Tidligere i sommer ble det furore da Durek solgte medaljonger, såkalte «Spirit Optimizers», som skal beskytte mot korona på nettsidene sine.

Medaljong-nyheten kom ikke lenge etter at det hadde blitt kjent at Durek Verrett pådro seg korona under sitt siste norgesbesøk, i forbindelse med myndighetsfeiringen til prinsesse Ingrid Alexandra. Men han ønsket ikke å ta imot behandling på sykehuset.

I høst uttalte kong Harald seg for første gang om stormene rundt sin kommende svigersønn:

– Vi kommer til å snakke med ham, sa kong Harald til NRK .

– Det er kulturkollisjonen vi merker nå, la han til.

Halvparten mener Märtha Louise bør slutte å representere kongehuset

I en nylig gjennomført meningsmåling Norstat har gjennomført for NRK, ga flertallet en tydelig beskjed til prinsesse Märtha Louise: Hun må slutte å representere kongehuset.

Historiker Trond Norén Isaksen mener gapet mellom dem som mener prinsesse Märtha Louise må slutte å representere, og dem som er positive til at hun har jobber for kongehuset, er bemerkelsesverdig.

– Dette forteller at folk mener det er behov for å skape en større avstand mellom prinsesse Märtha Louise og det hun og hennes forlovede driver med, og kongehusets virke. Det er det klare signalet til kongen, sier historiker Trond Norén Isaksen til NRK.

En av de mest kontroversielle uttalelsen til Verrett er nok den om at kvinner som har for mange sexpartnere får visse avtrykk på innsiden av vagina, og at dette må renses ut. Påstanden om at han var en reptil fra verdensrommet vakte også oppstyr.

Epilepsiforbundet valgte å avslutte samarbeidet med prinsessen i 2020. Forbundet mente at flere uttalelser fra hennes kjæreste, nå forlovede, Durek Verrett strider med deres verdier og etikk.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har forlovet seg (Se video):

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com