in

Se videoen: Her hopper han fra Europas høyeste berg-og-dal-bane

Skjermdump: Youtube

Friklatrer og basehopper George King-Thompson brøt seg inn i fornøyelsesparken Port Aventura på Costa Dorada, klatret til toppen av den høyeste berg-og-dal-banen, og hoppet.

Friklatrer George King-Thompson er idømt en fire måneders betinget fengselstraff i Spania for BASE-hopping fra Europas høyeste og raskeste berg-og-dal-bane. Dette melder den britiske avisa Daily Mail.

«BASE» er et akronym som står for fire kategorier av faste objekter som man kan hoppe fra: bygninger, antenne, (refererer til radiomaster), spenn (broer) og earth (klipper).

22-åringen innrømmet å ha brutt seg inn i fornøyelsesparken Port Aventura på Costa Dorada før han hoppet i fallskjerm fra toppen av berg-og-dal-banen Red Force som er 112 meter høy og har en maksimal hastighet på 180 km/t.

Basehopperen ble også fengslet i 2019 da han hoppet fra landemerket The Shard i London. Domstolen i Barcelona har også idømt han straff etter han innrømmet å ha brutt seg inn i fornøyelsesparken for å basehoppe.

En 18 år gammel spanjol som filmet stuntet fikk samme straffen.

Skjermdump: YouTube

Duoen fikk også 480 euro i bot, tilsvarende 4900 kroner, og har blitt advart om at de vil bli fengslet hvis de begår nye forbrytelser i Spania i løpet av de neste to årene.

King-Thompson innrømmer ifølge den britiske avisen at han er «veldig loco», og sier «Da jeg landet ble jeg omringet av sikkerhetsvakter og politi… uten mulighet til å løpe bestemte jeg meg for å ligge som en stjernefisk på ryggen og se opp mot himmelen fra der jeg hadde falt, mens jeg ler hysterisk mens alle myndighetene sto i en halvsirkel rundt meg og så ned på meg og prøvde å finne ut hva de skulle gjøre med denne merkelige engelskmannen».

Han legger til at han deretter ble kastet i fengsel, og satt der i 48 timer før han ble ilagt en 2 års betinget fengselstraff…

– Som betyr at det ikke blir noen flere klatringer i Spania på 2 år, sier han.

Her kan du se den nervepirrende videoen:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kjetil ble pappa som 19-åring. Viser frem de stygge kommentarene han mottar

Meningene er delte: Moren krever husleie fra 18-åringen som fortsatt bor hjemme