in ,

Se videoen når panter-kattungen gjenforenes med moren

Skjermdump: Facebook

Etter flere iherdige forsøk ble det til slutt en lykkelig gjenforening mellom mor og barn.

Da en 4 måneder gammel panter-kattunge ble skilt fra moren sin, startet teamet ved FWC Fish and Wildlife Research Institute et søk etter den voksne hunnen, men uten å lykkestom. 

Forsøket på å tiltrekke seg mammaen med ved hjelp av lukten på kattungen hennes mislyktes. 

– Biologene plaserte den lille panteren i et bur foran et livestream-kamera, men de lyktes ikke å få morens oppmerksomhet og vi fryktet at de ikke fikk gjenforent de to dyrene, skriver FWC i et innlegg på Facebook.  

Ifølge Good News Network ble den lille panteren tatt med til et konserveringssenter for dyr på dagtid. Plan B, dersom de ikke klarte å  var å gjøre den lille panteren i stand til å repatrieres til naturen når den var forbi kattungestadiet. 

Heldigvis slapp de å gå for plan B: En natt fanget kameraene opp at en voksen panter inspiserte stedet der buret med den lille kattungen hadde stått. Biologene ønsket å gjøre et nytt forsøk på å gjenforene mor og barn. 

Det ble nok en skuffelse. Men FWC nektet å gi opp, og satt der igjen natten etter – da moren fant babyen sin! 

– Mens kattungen mjauet til moren sin slapp en av biologene våre kattungen ut av buret, og gjenforente mor og datter, skriver FWC i innlegget. 

Den vesle panteren er utstyrt med GPS-sender og signalene fra senderen indikerer at kattungen lever og har det bra. Kameraer har også fanget mor og barn sammen. 

Halsbåndet den lille panteren har på seg er utvidbart og designet slik at det snart vil snart falle av kattungen. Men biologene håper å fortsette å følge med på paret via kameraer langs stiene de to gjerne følger.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

popcorn og sjokolade

Sju tips for å få bukt med stress-spising

queen elizabeth

Dette er det siste bildet av dronning Elizabeth