Tapperhet kommer i alle størrelser og varianter – og alder har definitivt ingenting å si i denne sammenheng! Det er seks år gamle Xander McPheeters i høyeste grad et godt eksempel på.

Han reddet nemlig sin fars liv etter han ble utsatt for en ulykke hjemme på gården, og for den heltedåden ble han tildelt den ettertraktede Hobies Heroes Award, en pris navngitt etter Hobie Billingsley, en legendarisk dykker og trener.

Xander er den yngste noensinne som har fått denne prisen, og når man hører historien kan man ikke annet enn å si at det er vel fortjent.

En dag Xanders far, James McPheeters, var ute med traktoren sin på gården deres falt en død gren ned fra et tre. Grenen, som var rundt 20 centimeter i diameter og to meter lang, traff faren i hodet og slo ham øyeblikkelig i svime. Blødende og hengende bevisstløs over styret på traktoren, var James hjelpeløs.

Heldigvis stanset traktoren opp mot et tre, hvor den ble stående og spinne. Det fikk seks år gamle Xander til å reagere, og han gikk ned for å se hva som var i veien. Der fant han faren sittende bevisstløs på traktoren.

Xander visste råd, og fikk hurtig stanset traktoren. Deretter prøvde han å vekke faren, men da det ikke gikk løp han til naboen etter hjelp. Ikke lenge etterpå ble James fraktet med helikopter til sykehus, hvor det ble fastslått han hadde flere alvorlige skader. Blant annet flere brudd i den ene armen, kraftig hjernerystelse og brudd på ryggraden.

Skadene var livstruende, men han er nå på bedringens vei. Ene og alene takket være sønnens snarrådige handling, for hadde ikke Xander reagert så hurtig som han gjorde hadde utfallet blitt ganske så annerledes.

Vi gratulerer Xander med utmerkelsen, og du kan se selve overrekkelsen i videoen nedenfor. Husk å dele artikkelen slik at flere kan se at heltemot ikke alltid har med alder å gjøre.

Loading…