lørdag, august 8, 2020

Seks år gammel gutt ville forsvare venn som ble mobbet. Endte selv opp på sykehus

Mest lest nå

Derfor har hekling og strikking noen fantastiske helsefordeler!

Hekling og strikking er en populær hobby for mange nordmenn. Men foruten å være kjekt, hevder eksperter at du får en rekke helsefordeler ved...

Mobbing er et stort problem, og selv om vi liker å tro det bare forekommer blant ungdom og barn, er det minst like utbredt blant voksne. Og uansett alder, så er mobbing fryktelig for alle som blir utsatt for det.

Tenk deg bare å bli frosset ut, hånet eller psykisk terrorisert av menneskene som omgir deg. Som skal være dine venner eller kollegaer.


Når man så hører om fysisk mobbing, ser man ofte for seg ungdommer som krangler i skolegården, men dessverre er det ikke alltid slik. Barn har alltid kranglet og slåss, det har vært en del av barndommen, det er når det går lenger enn man må reagere.

En av de som har fått føle hvor grusomt mobbing kan være på kroppen er den seks år gamle Carter English fra Washington, USA, som ble angrepet av en gjeng med femåringer utenfor huset sitt.

Opprinnelig var det ikke han som ble utsatt for mobbingen, men hans venn, og som den kamerat han nå en gang er valgte han å bryte inn for å forsvare vennen sin.

Slik så 6-åringen ut etter det brutale møtet med mobberne.

– De bare gikk på ham og slo ham, forteller Carter i et intervju om hendelsen.

– Jeg ba dem slutte, men da angrep de meg i stedet for, sier han.

Og mobberne gjorde mer enn bare dytte i ofrene sine. Da de var ferdige hadde Carter flere sår og blåmerker over hele kroppen, den ene armen hans var brukket og han hadde et dypt kutt over det ene øyet. De hadde ikke bare brukt hendene, men også pinner og steiner de hadde funnet på bakken.

Carters mor, Dana, ble forbannet, frustrert og trist av hendelsen.

– Det har vært et helvete. Jeg har ikke sovet, jeg har ikke spist, jeg kan ikke gjøre noe som helst, fortalte hun i et intervju med KOMO News.

– Jeg kan ikke forlate hans side, sier hun.

Må leve med angsten

På sykehuset fikk Carter gipset armen og fjernet grus og annet rusk fra øyet. Politiet har vært i kontakt med de sosiale myndighetene slik at de kan se nærmere på hva som egentlig skjedde, og sørge for det ikke skjer igjen.

Men inntil videre lever Carter og moren i skrekk for at det likevel skal skje igjen.

Du kan selv se Carter og moren fortelle hva som skjedde i videoen nedenfor.

Det er viktig at alle tar ansvar for å stoppe mobbing, og stiller opp i de tilfellene man ser det. Alle foreldre må snakke med barna sine om hvor farlig det kan være å mobbe andre, og når barn helt ned i femårsalderen kan få seg til å gjøre noe slikt, kan man bare forestille seg hva de kan finne på når de blir eldre.

Del artikkelen hvis du også er mot mobbing.

130,359FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter