torsdag, januar 21, 2021

Seks råd til deg med hund som er redd på nyttårsaften

Mest lest nå

Mange hunder synes nyttårsrakettene er alt annet enn fest.

Nesten en av fire hunder er redd høye lyder, skriver Forskning.no. Disse hundene trives ikke særlig godt på nyttårsaften. Men det er mulig å ta noen grep for at hunden også skal få en hyggelig inngang til det nye året.

hund jul

1. Vær et sted der fyrverkeri ikke høres så godt

Hvis du har mulighet kan du ta på deg hodelykta og gå en tur i skogen med hunden. Husk å ha på bånd i tilfelle dere allikevel hører fyrverkeri. De senere årene har det også kommet flere arrangementer for hundeeiere i bygg der fyrverkeri ikke kan høres så godt. Søk på nettet og se etter alternativer nær deg.


2. Ikke la hunden være alene

Ikke la hunden være alene på en kveld som nyttårsaften. Hvis hunden er alene når det smeller, vil det ikke bare kunne gjøre tilstanden verre, men du risikerer også at hunden får separasjonsangst.

3. Kamufler lyder og dekk til vinduene

Lysglimtene kan også skremme hunden. Dra for gardinene og sett høyttalere rundt i rommet for å kamuflere noe av lydbildet fra nyttårsfeiringen.

4. Vær hundens venn

Et vanlig råd er å ignorere hunden hvis den blir redd. Det stemmer ikke. Hunder er sosiale dyr som søker sosial støtte når livet er vanskelig, akkurat som vi gjør. En studie fra 2017 viste ifølge forskning.no at trøst fra eier kan gjøre hunden tryggere hos veterinæren.

5. Pass på at hunden har et gjemmested

Noen hunder vil helst gjemme seg når de blir redde. Pass på at hunden har et komfortablet tilfluktsed.

6. Legemidler

Hvis hunden din sliter veldig jan du snakke med veterinæren din om medisiner.

LES OGSÅ: Ola demonstrerer mot fyrverkeri: «dropp det, for dyrenes skyld»

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter