søndag, april 18, 2021

6 tegn på at stoffskiftet ditt ikke fungerer som det skal

Mest lest nå

Stoffskiftet ditt spiller en viktig rolle i kroppens evne til å konvertere maten du spiser til energi.

Du tar sannsynligvis stoffskiftet ditt for gitt når det fungerer bra, men om det ikke gjør det kan du føle deg veldig dårlig. Det være seg at stoffskiftet blir for høyt eller lavt.

Det er normalt at stoffskiftet avtar når du blir eldre, sier Scott Keatley, RD, fra Keatley Medical Nutrition Therapy til Women’s Health. Det gjør det mer sannsynlig at du vil gå opp i vekt når du ikke spiser godt, og at du må jobbe hardere med opprettholde vekttap. Likevel er det normalt.


Men hvis du opplever noen av symptomene under, kan det bety at det er noe med stoffskiftet ditt som ikke er slik det skal være.

1. Du er veldig sliten

Mange ting kan få deg til å føle deg sliten, inkludert åpenbare faktorer som å ikke få nok søvn og en hard økt på treningsstudioet.

– Hvis du ofte føler deg sliten, kan det være et tegn på at stoffskiftet ditt er litt tregere, siden kroppen din ikke gjør en god jobb med å konvertere matinntaket til energi raskt nok, sier Lisa Moskovitz, RD og administrerende direktør i NY Nutrition.

2. Tørr hud og hår

Når stoffskiftet ikke fungerer bra, vil ikke kroppen din bytte ut hud- og hårceller så ofte som den bør, sier Keatley.

Vær ellers oppmerksom på at dette også kan være et tegn på andre ting, inkludert dårlig ernæring.

3. Søtsug

Søtsug er ofte kroppens måte å be om en energioppsamling, sier Moskovitz. Hvis du spiser godt og sover nok, men fremdeles har unormalt stor lyst på mat som er rik på sukker og stivelse, kan det være at stoffskiftet ikke effektivt omdanner maten du allerede har spist til energien kroppen din trenger.

4. Du går opp i vekt selv om du spiser riktig

Det er normalt at det blir litt vanskeligere å holde kiloene unna når du blir eldre. Men hvis du går opp i vekt når du spiser sunt og har et passende kaloriinntak er det verdt å snakke med en lege eller ernæringsekspert for å se hva som skjer, sier Keatley.

5. Du er kald hele tiden

Stoffskiftet ditt hjelper også med å generere varme, og hvis det er tregt, kan du fryse lettere, sier Keatley.

6. Du er humørsyk

Dette er ikke nødvendigvis forårsaket direkte av et langsommere enn vanlig stoffskifte, men det å føle seg trøtt når stoffskiftet ikke er som det skal kan føre til at du føler du aldri får ladet batteriene- og det kan gjøre deg humørsyk, sier Moskovitz.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter