Hjem Dyr 6 vanlige «fakta» om hunden som faktisk ikke er fakta
Dyr

6 vanlige «fakta» om hunden som faktisk ikke er fakta

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er mye feilinformasjon der ute om hunder. Og selv om mye av det er ganske ufarlig, er noen av mytene faktisk direkte farlige for deg og hunden din.

Enkelte fakta om hunden du «alltid» har hørt er rett og slett ikke fakta. Enkelte av de hundemytene kan i verste fall føre til underernæring eller svekke båndet mellom eier og hund.

En logrende hale betyr en glad hund

Logring med halen er bare en av måtene hunder kommuniserer på. Og selv om en logrende hale ofte betyr at hunden er spent eller glad så er det ikke alltid tilfelle.

– Kraftig logring med halen til høyre betyr lykke ved å se eieren, men sakte logring og en hale som holdes halvveis nede kan bety frykt eller usikkerhet. En hale som holdes veldig høyt og logrer ekstremt raskt kan for noen hunder bety frykt eller aggresjon, forklarer sjefsveterinær for Fuzzy Pet Health, Jess Trimble, til Reader’s Digest.

Hvis du møter en hund, la den snuse på hånden din

Dette er velment, men du bør faktisk ikke stikke hånden ut mot en hund du nettopp har møtt.

Foto: Pixabay

– For mennesker er det naturlig å tilby et håndtrykk, men vi må huske at hunder ikke er mennesker. Å stikke ut hånden kan feiltolkes som et tegn på aggresjon, og hunden kan bite deg. Det er bedre å rolig vente på at hunden nærmer seg deg, hvis den er interessert i det. Du vet tross alt ikke noe om hvor lydig hunden er. Så hvis du skal nærme deg en hund du ikke kjenner, kom fra siden og unngå å ha intens øyekontakt, sier hundetreneren og grunnlegger av GR Pet Services, Guillermo Roa.

Dårlig ånde er helt normalt for hunder

Det er heller slik at dårlig ånde blant hunder er så vanlig at de fleste tror det er slik det skal være.  Fakta er at hundens pust egentlig ikke bør stinke – og hundens tenner bør pusses jevnlig. Hunden kommer aldri til å lukte peppermynte, men det skal heller ikke stinke av hundekjeften. Dårlig ånde er en indikator på underliggende helseproblemer. Kronisk dårlig ånde forårsakes av bakterier i munnen og er ofte det første tegn på periodontal (tann)sykdom, som rammer opptil 80 prosent av hundene ved 3 års alder.

Du kan ikke lære en gammel hund å sitte

Det stemmer at valper er som svamper når det gjelder å suge til seg ny kunnskap og lære seg tricks. . Men gamle hunder kan også lære.

Dyreatferdsforsker Trish McMillan sier at eldre hunder som sliter med syn, hørsel eller mobilitet er nok en større utfordring å trene opp til nye tricks, men så lenge hjernen deres er i god form kan de absolutt lære nye ting.

Hvitløk er et naturlig loppe- og flåttmiddel

Om hunden din plages av lopper eller flått, vil du sannsynligvis gjøre alt for å lindre dette. Men at hvitløk fungerer som en naturlig kur mot dette stemmer rett og slett ikke. Hvitløk er dessuten noe du bør holde unna hunden, ettersom dette er giftig for dem. Hvitløken vil ikke bare ha null effekt på å bekjempe lopper og flått, men den kan i verste fall føre til alvorlig sykdom.

Hunder spiser gress fordi de er uvel

En av de vanligste mytene om hund er at når hunden spiser gress er det et tegn på at den er uvel. Det er ikke nødvendigvis sant.

Foto: Zigmars Berzins/Pixabay

– Mange kunder kommer til meg og er bekymret fordi hunden deres har spist gress. De er redde for at hunden er uvel. Dette er ikke helt feil, fordi gresset fungerer som et naturlig syrenøytraliserende middel for å få hundemagen til å føle seg bedre. Imidlertid spiser hunder gress av mange grunner, og det trenger ikke ha noe med en urolig mage å gjøre. Kanskje liker hunden rett og slett bare smaken av gress, eller det kan være så enkelt som at den er sulten. Gressfibrene vil da stille sultfølelsen, sier veterinær og PetMeds-partner Lindsay Butzer.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com