Hjem Historier fra livet Seksåring reddet familie fra brennende hus

Seksåring reddet familie fra brennende hus

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En seks år gammel jente ved navn Olivia Patterson utførte en heroisk handling da hun reddet familien sin fra et brennende hus.

Hendelsen fant sted i North Yorkshire, da Olivia var på andre siden av gaten med en venn. Plutselig la hun merke til flammer som kom ut av hjemmet deres. Og seksåringen handlet umiddelbart.

Til tross for at flere naboer var til stede, hadde ingen andre tenkt å vekke Olivias mor og søsken siden det ikke var noen bil i oppkjørselen, og derfor antok de at ingen var hjemme, forteller Olivias bestemor.

Men seks år gamle Olivia visste at moren sov på sofaen sammen med hennes to yngre søsken.

Brannen, som begynte i den tilstøtende eiendommen 4. april, spredte seg raskt til overetasjen i det treetasjers hjemmet ved siden av, og ødela nesten alle familiens eiendeler.

Huset sto i full fyr. Foto: Go Found Me

Da Olivia løp tilbake inn i huset, fant hun moren Laura, 29 år, sovende på sofaen sammen med sine søsken Joel-James, ett år, og Tiffany, to år. Takket være Olivias hurtige handlinger, klarte alle å rømme fra brannen uskadet.

Så stolt av henne

Bestemoren, Sadie Gelder, 54, er stolt over barnebarnets utrolige innsats.

– Vi er så stolte av henne. Hun har ADHD og har vært helt utrolig, sier bestemoren til Metro. En undersøkelse av brannårsaken pågår fortsatt, men familien har fått vite at den kunne ha blitt utløst av en telefonlader.

LES OGSÅ: Brannvesenet med viktig advarsel: Dette må du aldri gjøre med skjøteledningen!

olivia
Olivia (til høyre) reddet familien sin fra husbrann. Foto: Privat

Familien bor nå i en Airbnb-leilighet etter å ha mistet nesten alt de eide i husbrannen.

– De klarte å redde noen av babyens klær, men alt annet er tapt, inkludert bursdagsgavene deres, forteller bestemoren.

Samler inn penger til familien

En innsamlingsaksjon er satt i gang av Lauras tidligere kolleger for å støtte familien økonomisk i denne vanskelige tiden. Organisatoren Marsha Roworth skriver på Go Found Me:

«Forbløffende nok så datteren flammene ved en ren tilfeldighet, varslet naboen og gikk inn i huset for å alarmere moren sin ettersom brannalarmene ikke hadde gått av (noe som blir etterforsket), og dette førte til at Laura og resten av barna hennes kom seg trygt ut.

Dessverre var det ingenting som kunne stoppe brannen, og den rev gjennom mesteparten av huset.

Alt de eide har blitt ødelagt. Forsikringsselskapet for huset der brannen startet (Nextdoor) vil ikke støtte et krav for Laura, så de har virkelig ingenting igjen.

Brannkonstruksjonsingeniøren har vært ute for å vurdere Lauras hjem, og de har fått en nedslående beskjed om at huset må rives og bygges opp igjen; det kan ikke reddes.

De bor for øyeblikket i en Air BNB mens de prøver å finne et sted de kan bo mer permanent, men de har lite eller ingen eiendeler igjen.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com