søndag, mai 31, 2020

Gjenåpner salget av ville dyr på våtmarkedene i Kina

Mest lest nå

Fredag forrige uke, var det igjen full fart ved våtmarkedene i Kina. Kineserne feiret kampen mot koronaviruset med å spise ville dyr.

En kilde sier til Daily Mail: «Markedene har gått tilbake til å drive akkurat slik de drev før koronaviruset.»

Etter at flere millioner kinesere har vært sperret inne i leilighetene sine de siste ukene, begynte Kina å åpne opp på de strenge karantenereglene forrige uke. Landet har fått kontroll på koronasmitten, og i Hubei-provinsen, der epidemien startet, er det de siste fire dagene ikke registrert ett eneste tilfelle av koronasmitte.


I starten av mars skrev vi om de kinesiske markedene som stengte ned. Kina besluttet å forby all form for markedshandel av dyr. Dette som følge av koronaviruset. Det skulle dessverre vise seg å være kortvarig.

Nå feires seieren over korona med åpne våtmarkeder og salg av ville dyr.

Tror faren er over

Livredde hunder og katter sitter igjen i trange bur. Flaggermus og skorpioner selges som medisin. Kaniner og ender slaktes side om side på det blodstenkede gulvet. Dette er synet som igjen møtte folk ved våtmarkedet i Guilin, sørvest i Kina.

I Instagram-innlegget nedenfor kan du se bilder av de forferdelige forholdene dyrene lever under (klikk på pilene for å bla). Vi advarer mot sterke inntrykk.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av CEDA Chile (@cedachile)


I et annet våtmarked i Dongguan, sør i Kina, ble det annonsert med salg av ville flaggermus. Enda man er ganske sikker på at koronaviruset kom fra nettopp flaggermus.

– Alle her tror at smitten er over og at det ikke er noe å bekymre seg for lenger. Nå er det bare et utenlandsk problem de ikke lenger trenger å ta stilling til, sier en Kina-basert korrespondent til den britiske avisen The Mail.

Mange konspirasjonsteorier

Korrespondenten besøkte blant annet markedet i Dongguan.

– Markedene holder på akkurat som før koronautbruddet, sier vedkommende.

– Den eneste forskjellen nå, er at de har vakter som stopper alle som prøver å ta bilder. Det har aldri skjedd før.

Ifølge Daily Mail, prøver kinesiske myndigheter å fraskrive seg ansvaret for koronavirusets utspring. De mener viruset ikke startet i Kina i det hele tatt, men at det egentlig oppstod i Italia i november i fjor.

NÅ viser vi vår motstand mot disse markedene! Når skal de lære? Steng dem ned nå! Trykk på deleknappen for å spre budskapet!

LES OGSÅ: Dette er grunnen til at koronaviruset startet i Kina

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter