Hjem Fremhevet Selges koronasmitte for 100 kroner på Snapchat? Espen Nakstad advarer

Selges koronasmitte for 100 kroner på Snapchat? Espen Nakstad advarer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

De siste dagene har det versert en rekke rykter om at ungdom selger koronasmitte på Snapchat. Nå advarer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Det er TV 2 som på onsdag formidler den spesielle nyheten om at ungdom i Grenland skal selge koronasmitte via Snapchat.

Prisen? 100-200 kroner for å bli smittet.

Kommuneoverlege i Porsgrunn, Jan-Arne Hunnestad, uttaler til kanalen at det er sannsynlig at ryktene kan stemme. Det kan tenkes at flere spekulerer i å ville sikre seg et koronasertifikat dersom det skulle medføre at man får lov til å delta på flere aktiviteter. Hunnestad utdyper ovenfor Dagbladet:

– De ryktene vi har hørt går på russ som kjøper seg mulig smitte for å kunne feire russetida, og for å få coronasertifikat, og at tilbudene spres på Snapchat.

Nettopp denne problemstillingen ble også tatt opp i rapporten «Etiske problemstillinger ved etablering av koronasertifikat».

Forfatter av rapporten Bjørn M. Hofmann har advart mot at ungdom kan la seg smitte for å få tilgang på et koronasertifikat.

– Ungdommer som ikke har vært smittet eller er vaksinert, vil kunne oppleve at de har båret en stor del av tiltaksbyrden og at grunnen til å fortsette å bære den er borte, uttaler han til TV 2.

Straffbart

En av dem som nå uttaler seg om ryktene rundt selvvalgt koronasmitte er assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad.

Han forteller til TV 2 at Helsedirektoratet ikke er kjent med at det selges koronasmitte på sosiale medier, men advarer ungdom og andre som eventuelt måtte selge smitte.

– Dette er ingen god ide, og det kan være straffbart å påføre andre smitte med vitende og vilje, sier han til TV 2.

Håper det er tull og tøys

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five, publiserte på mandag et innlegg på Facebook hvor hun beskriver smittesituasjonen i regionen.

– De siste to ukene har vi hatt et smitteutbrudd i byen og regionen vår, som har ført til smittespredning ut på flere samfunnsarenaer.
Vi har svært høye smittetall, noe vi sist hadde i desember 2020.
Vi klarte å slå ned de høye smittetallene den gang, og vi skal klare det igjen, skriver hun.

De siste to ukene har vi hatt et smitteutbrudd i byen og regionen vår, som har ført til smittespredning ut på flere…

Posted by Hedda Foss Five on Monday, May 10, 2021

På spørsmål fra TV 2 om hvordan hun stiller seg til ryktene om «viljesmitte» svarer hun at man får håpe det bare er tull og tøys.

– Jeg håper at det er tull og tøys, som ungdom i blant driver med. Men er det alvorlig ment, så er det skikkelig tragisk. Jeg håper ungdom forstår at dette er en sykdom man kan bli dødssyk av. Dette er ikke noe å tulle med, sier ordføreren til kanalen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com