Hjem Kjendisnytt Selmas hjerteskjærende ord om mobbingen i oppveksten

Selmas hjerteskjærende ord om mobbingen i oppveksten

Del
X

Selma Ibrahim har tidligere vært programleder for blant annet MGPjr og NRK Supernytt. Og i vinter kom hun inn som en av tre programledere i «Alle mot en», sammen med Thomas Engeset og Selda Ekiz. Denne høsten svinger programlederen seg på parketten med dansepartner Santino Mirenna i årets «Skal vi danse».

– Santino har sagt at han ikke kjefter så mye på meg, for jeg kjefter allerede så mye på meg selv. Jeg kan kjenne meg igjen i det. Jeg kan være ganske hard mot meg selv, sier Selma til TV 2.

Den populære programlederen, som også vant gullruten i år, forteller at hun har sterkt prestasjonsangst. Hun er redd for å feile. Med «Skal vi danse» er det dermed en stor utfordring å tåle å stå i det at hun ikke har kontrollen.

For Selma er åpenheten rundt sin egen angst og usikkerhet viktig. Gjennom jobben i NRK Super har hun blitt et forbilde for mange barn og unge, og hun ønsker å vise dem at selv om noe virker «dritskummelt», så går det som oftest bra om du bare tør å gjøre det. I fjor ga hun ut boka «Bare en venn», der hun delte historien om mobbing på ungdomsskolen. Arrene fra mobbingen bærer hun fortsatt med seg.  

– Den dag i dag kan jeg gå inn i et rom og raskt konkludere at noen ikke liker meg. Jeg er på leting etter signaler som bekrefter min antagelse. Det kan også gå på utseende. Jeg kan være veldig hard mot meg selv, forteller Selma i et intervju med Her & Nå.

Hun er opptatt av å nå ut til unge, og bruke stemmen sin til noe hun opplever som viktig. Selma håper hennes åpenhet gjør at flere tør å fortelle hva de går gjennom.

– Jeg husker skammen jeg kjente på da jeg ble mobbet. Om flere velger å snakke om det som er vanskelig, våger kanskje flere å si fra. Da blir det muligens litt mindre «flaut», sier hun til ukebladet.

LES MER:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com