Hjem Forskning Ser du dette på et kyllingbryst – legg det tilbake umiddelbart!

Ser du dette på et kyllingbryst – legg det tilbake umiddelbart!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

For de fleste er kvaliteten på maten man spiser svært viktig. Kyllingbryst inneholder flere nyttige næringsstoffer, men kvaliteten på kjøttet kan variere veldig fra stykke til stykke. Etter å ha lest dette, vil du trolig ta en bedre titt på kyllingen neste gang du står i butikken.

I følge dyrevelferdsorganisasjonen Compassion in World Farming er det blitt mer og mer vanlig med hvite strimler i kyllingbryst.

I det siste har det kommet rapporter og forskning som at visse kyllingbryst inneholder hvite strimler, noe som gjør kyllingkjøttet mindre mørt og næringsrikt.

© Poultry Science

Ifølge Compassion in World Farming kan kyllingekjøttet med tette, hvite strimler være opp mot 224 prosent fetere enn kylling uten. De hvite strimlene ødelegger smaken og næringsverdien av kyllingen og gjør det også vanskeligere for kjøttet å ta til seg marinade.

Organisasjonen får også støtte av et amerikansk studie, som viser at stadig flere kyllinger har flere hvite fettstriper.

Hva er så grunnen til dette?

Mange kyllingoppdrettere ønsker at dyrene skal vokse seg store på kortest mulig tid.

CIWF kritiserer den lidelsen som mange kyllinger utsettes for når de legger på seg alt for fort, skriver Buzzfeed.

© CIWF

Kylling er selvsagt fremdeles sunt, ifølge ernæringsforskere. Det er en god og mager proteinkilde, men et tips er å unngå brystfileter, som har mange hvite striper, eller velge kylling som ikke blir masseprodusert på en fabrikk.

Jeg skal hvertfall tenke over dette neste gang jeg skal kjøpe kylling. Del gjerne informasjonen videre, slik at flere kan bli klar over dette!

 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com