Forsiden Dyr Ser du en hund med gul sløyfe, skal du gjøre dette

Ser du en hund med gul sløyfe, skal du gjøre dette

Det hele begynte i Alberta i Canada. Hundeier Tara Palardy fikk en genial idé –The Yellow Dog Project.

Prosjektet går ut på at dersom en hundeier knyter et gult bånd eller sløyfe rundt halsbåndet eller båndet til hunden, betyr det at man ikke skal gå bort til hunden. Det skriver Newsner.

Den gule sløyfa betyr ikke nødvendigvis at hunden er farlig, men at den trenger eller må få litt ekstra plass og at ukjente ikke skal gå bort til den og klappe den.

Kan være nervøs eller redd

Den gule sløyfen kan også bety at hunden er nervøs, eller at den bare trenger litt ekstra rom. Kanskje går hunden går gjennom en fase i livet der den føler seg usikker eller rett og slett redd for mennesker. Det kan henge igjen fra tidligere opplevelser, der hunden kanskje ikke har blitt behandlet bra av tidligere eiere.

LES OGSÅ
Kenguru-par med unge er stjålet fra dansk dyreforhandler
LES OGSÅ
Kvinne dumpet hunden i søpla for å flytte til kjæresten – nå har hun fått sin straff

Kanskje ble den mishandlet og trenger derfor litt distanse. Eller så er den bare nervøs av natur.

Servicehunder skal få være i fred

Mange hunder jobber også som servicehunder, eller er under opplæring som servicehunder. Disse hundene skal man aldri gå bort til, da de er på jobb og utfører viktige oppdrag for mennesker som trenger ekstra assistanse.

Man skal også være litt forsiktig med å gå bort til valper som kanskje ikke har lært seg hvordan man omgås med fremmede mennesker.

Det er ikke alltid så lett for hundeglade mennesker å vite hva som gjelder. Barn er også ofte glad i hunder, og kan fort gå bort til dem og klappe dem uten å ha spurt eieren først.

Men ser man altså en hund med gul sløyfe, så vet man hva man skal gjøre – man skal la den være i fred. Dette kan det også være lurt å lære barna våre.

Del gjerne informasjonen videre!

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet