Det hele begynte i Alberta i Canada. Hundeier Tara Palardy fikk en genial idé –The Yellow Dog Project.

Prosjektet går ut på at dersom en hundeier knyter et gult bånd eller sløyfe rundt halsbåndet eller båndet til hunden, betyr det at man ikke skal gå bort til hunden. Det skriver Newsner.

Den gule sløyfa betyr ikke nødvendigvis at hunden er farlig, men at den trenger eller må få litt ekstra plass og at ukjente ikke skal gå bort til den og klappe den.

Kan være nervøs eller redd

Den gule sløyfen kan også bety at hunden er nervøs, eller at den bare trenger litt ekstra rom. Kanskje går hunden går gjennom en fase i livet der den føler seg usikker eller rett og slett redd for mennesker. Det kan henge igjen fra tidligere opplevelser, der hunden kanskje ikke har blitt behandlet bra av tidligere eiere.

Kanskje ble den mishandlet og trenger derfor litt distanse. Eller så er den bare nervøs av natur.

Servicehunder skal få være i fred

Mange hunder jobber også som servicehunder, eller er under opplæring som servicehunder. Disse hundene skal man aldri gå bort til, da de er på jobb og utfører viktige oppdrag for mennesker som trenger ekstra assistanse.

LES OGSÅ
Ulven Romeo har egen minneplanket i Alaska - vant innbyggernes hjerter

Man skal også være litt forsiktig med å gå bort til valper som kanskje ikke har lært seg hvordan man omgås med fremmede mennesker.

Det er ikke alltid så lett for hundeglade mennesker å vite hva som gjelder. Barn er også ofte glad i hunder, og kan fort gå bort til dem og klappe dem uten å ha spurt eieren først.

Men ser man altså en hund med gul sløyfe, så vet man hva man skal gjøre – man skal la den være i fred. Dette kan det også være lurt å lære barna våre.

Del gjerne informasjonen videre!