Hjem Historier fra livet Hun ser ut som en helt vanlig 90-åring men når musikken starter imponerer hun med dansen sin

Hun ser ut som en helt vanlig 90-åring men når musikken starter imponerer hun med dansen sin

Jean Veloz, født Jeannette Phelps, er en amerikansk danser født på 1920-tallet. Hun er for mange kjent som Hollywood-stilikonet til Lindy, en dansestil som ble startet i Amerika tidlig på 1930-tallet.

Dansestilen som er en blandingsdans inspirert av jazz ble ekstremt populær for swingdansere overalt på denne tiden.

Jean Veloz startet sin karrière i ung alder. Som for mange tenåringer i 1940-årene, ble dansen en hobby for Jean og hennes brødre. Ved et innfall meldte Jean og hennes bror, Ray, seg på i en dansekonkurranse, og vant førsteplass i konkurransen som hadde over 500 deltakere. Det var slikt det hele egentlig startet.

I 1942, etter å ha flyttet til Los Angeles, kunne Jean og hennes bror danse på de hotteste klubbene og måle sine ferdigheter med eliten. I 1943 meldte Jean seg på i en konkurranse på American Legion Stadium i Hollywood. Vinneren ville få et Screen Actors Guild-medlemskort og en rolle i filmen Swing Fever. Jean vant konkurransen, som åpnet et vell av muligheter.

I mellomtiden, mens Jean og Ray etablerte karrièren sin som dansere, var Yolanda og Frank Veloz det mest kjente paret i danseverden. Da Yolanda pensjonerte seg i 1948, ble Jean Franks nye dansepartner. Sammen danset de på Franks TV-show i fem år. I 1963 giftet de seg og levde lykkelig sammen til Franks død i 1981, samtidig som Jean bestemte seg for å gå av med pensjon.

I 1992 var Jean overbevist om å komme tilbake til dansen og verden ble overbegeistret av hennes comeback. I 1996 ble hun kronet som danser da hun fikk en plass i California Swing Dance Hall of Fame.

Da Jean fylte 90 år ville hun vise verden at alder er ingen hindring for å danse. I videoklippet nedenfor får du se hvordan hun overrasket alle gjestene i sin 90-årsdag med et herlig dansenummer!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com