Ser du slike hvite steiner foran huset ditt – fjern dem umiddelbart!

21704

Innbruddstyver er vel noe de fleste frykter. Det kommer stadig nye metoder og triks som tyver benytter seg av for å kunne stjele fra huset ditt. Nå er det kommet et nytt, frekt triks som du bør være obs på!

Vi reiser på ferier som aldri før, men innbruddstyvene tar ikke ferie. Innbruddstyvene blir mer og mer frekke og utspekulerte for å kunne bryte seg inn i hjemmene våres skriver dagens.dk.

Det siste eksempelet kommer fra England hvor det flere steder har blitt rapportert om et nytt og kreativt triks som tyvene benytter seg av skriver Mirror.

I byen Bristol har flere huseiere funnet små, hvite steiner som plutselig lå foran huset deres. Innbruddstyvene legger de på trappa, eller rett ved inngangsdøren utenfor hus som ser ut for å være tomme, og der det kan tenkes at eierne er på ferie.

Foto: Bristol Post

I dagene som kommer observerer tyvene om de hvite steinene får lov til å ligge i ro. Hvis de ikke er blitt fjernet eller flyttet på, kan tyvene i ro og fred planlegge et innbrudd, for de vet at familien er bortreist.

Britiske Nick Gough er koordinator for nabohjelpforeningen ’Portishead’s Neighbourhood Watch’ nær Bristol, og han forteller om flere tilfeller hvor hvite steiner er blitt observert utenfor hus hvor familien er vekkreist.

Folk må ikke urolige av dette, men det er en påminnelse om at man bør være oppmerksom, sier Nick, som forklarer at politiet i Bristol har flere kontroller i områder hvor de hvite steinene ble oppdaget.

Mange av metodene som benyttes er kjent på tvers av landegrensene, så skulle du oppdage hvite steiner på din eller naboers trapp eller en annen plass utenfor huset så vet du at du må fjerne de med en gang og være ekstra oppmerksom.

Del gjerne videre for å advare andre!

SISTE NYTT

Advertisements